Advanced Search

cu privire la instituirea Comisiei de recepționare a proceselor-verbale cu privire la totalizarea procedurii de colectare a semnăturilor susținătorilor referendumuluirepublican constituțional, documentelor anexate la acestea și al listelor de subscripție


Published: 2016-04-15
Read law translated into English here: https://www.global-regulation.com/translation/moldova/5965745/cu-privire-la-instituirea-comisiei-de-recepionare-a-proceselor-verbale-cu-privire-la-totalizarea-procedurii-de-colectare-a-semnturilor-susintorilor-re.html

Subscribe to a Global-Regulation Premium Membership Today!

Key Benefits:

Subscribe Now for only USD$40 per month.
cu privire la instituirea Comisiei de recepționare
a proceselor-verbale cu privire la totalizarea procedurii
de colectare a semnăturilor susținătorilor referendumului
republican constituțional, documentelor anexate la acestea
și al listelor de subscripție prezentate de grupul de inițiativă



Publicat : 15.04.2016
în Monitorul Oficial

Nr. 100-105
    art Nr : 596
    Data intrarii in vigoare : 04.03.2016

Prin hotărîrea nr. 4316 din 20 noiembrie 2015, Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de iniţiativă în număr de 775 persoane cu drept de vot, pentru colectarea semnăturilor susținătorilor referendumului republican constituțional.
Prin aceeași hotărîre, Comisia a stabilit termenul de 3 luni, începînd cu data semnării actului de predare-recepționare a legitimațiilor membrilor grupului de inițiativă și a listelor de subscripție în vederea colectării semnăturilor susținătorilor referendumului republican pentru revizuirea Constituției Republicii Moldova. La data de 14 decembrie 2015 a fost semnat actul de predare-recepționare a legitimațiilor membrilor grupului de inițiativă și a listelor de subscripție către grupul de inițiativă, respectiv termenul-limită de prezentare la Comisia Electorală Centrală a procesului-verbal cu privire la totalizarea procedurii de colectare a semnăturilor susținătorilor referendumului şi a listelor de subscripție expiră la 14 martie 2016. 
Grupului de inițiativă i-au fost eliberate 4 tipuri de formulare ale listelor de subscripție, fiecare tip conținînd o întrebare din cele patru preconizate a fi supuse referendumului republican constituțional, cu un tiraj total de 100 mii file sau 25 mii file pentru fiecare tip de liste. Pentru asigurarea unei activități ordonate, Comisia Electorală Centrală instituie Comisia de recepționare, formată din 4 grupuri de lucru, care au fiecare sarcina să recepționeze un singur tip de liste de subscripție.
La etapa de recepționare a listelor de subscripție, Comisia de recepționare, respectiv grupurile de lucru din cadrul acesteia, vor verifica listele de subscripție doar sub aspect cantitativ, iar în actul de predare-recepționare întocmit pentru fiecare tip de liste de subscripție se va consemna numărul total al acestora, inclusiv pe unități administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, și numărul de semnături ale susținătorilor referendumului declarate de grupul de inițiativă ca fiind colectate conform listelor de subscripție prezentate.
În contextul celor expuse, precum și în scopul asigurării unei activități eficiente și al realizării principiului transparenței în procesul de verificare a listelor de subscripție și a autenticității semnăturilor susținătorilor desfășurării referendumului republican pentru revizuirea Constituției Republicii Moldova, în temeiul art. 18, 22 şi 157 din Codul electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997 și în conformitate cu Regulamentul privind modul de întocmire, autentificare, prezentare şi verificare a listelor de subscripție, aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 2682 din 1 octombrie 2014, Instrucțiunea privind organizarea procesului de prezentare, recepționare și verificare a listelor de subscripție pentru inițierea referendumului republican, aprobată prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 4526 din 4 martie 2016, Comisia Electorală Centrală h o t ă r ă ș t e:
1. Se instituie Comisia de recepționare a listelor de subscripţie, formată din 4 grupuri de lucru, corespunzător celor 4 tipuri de liste eliberate ce conțin 4 întrebări diferite, în următoarea componență:
Grupul de lucru nr. 1 responsabil de recepționarea procesului-verbal cu privire la totalizarea procedurii de colectare a semnăturilor susținătorilor referendumului republican constituțional, documentelor anexate la acesta și a listelor de subscripție ce conțin întrebarea: „Sînteți pentru modificarea art. 60 alin. (2) al Constituției în vederea reducerii numărului deputaților, prin substituirea cifrei 101 cu cifra 71?”:












Numele, prenumele





Funcția









Lupașco Ludmila





șef, Direcția management alegeri









Constantin Andrei





șef-adjunct, Direcția tehnologii informaționale și gestionarea listelor electorale









Oțel Cristina





șef-adjunct, Direcția financiar-economică









Cristea Marcel





specialist principal, Serviciul resurse umane









Curoșu Andrian





consultant, Direcția financiar-economică












Grupul de lucru nr. 2 responsabil de recepționarea procesului-verbal cu privire la totalizarea procedurii de colectare a semnăturilor susținătorilor referendumului republican constituțional, documentelor anexate la acesta și a listelor de subscripție ce conțin întrebarea: „Sînteți pentru excluderea alineatului (3) al art. 70 din Constituție, care stipulează că deputatul nu poate fi reținut, arestat, percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea Parlamentului, după ascultarea sa?”:












Numele, prenumele





Funcția









Sîrbu Rodica





șef, Direcția comunicare, relații publice și mass-media









Berlinschii Alexandr





șef-adjunct, Direcția management alegeri









Pirojuc Ion





consultant principal, Direcția tehnologii informaționale și gestionarea listelor electorale









Racovcen Marina





consultant principal, Direcția management alegeri









Scobici Valentina





consultant superior, Direcția comunicare, relații publice și mass-media












Grupul de lucru nr. 3 responsabil de recepționarea procesului-verbal cu privire la totalizarea procedurii de colectare a semnăturilor susținătorilor referendumului republican constituțional, documentelor anexate la acesta și a listelor de subscripție ce conțin întrebarea: „Sînteți pentru modificarea și completarea art. 78 din Constituție în vederea alegerii Președintelui Republicii Moldova prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat?”:










Numele, prenumele





Funcția









Angheli Cristina





șef, Direcția analiză și documentare









Corotchi Iulian





șef, Direcția juridică









Bondari Stanislav





consultant, Direcția juridică









Puiu Marian





consultant, Direcția management alegeri









Stajila Anastasia





specialist principal, Direcția comunicare, relații publice și mass-media












Grupul de lucru nr. 4 responsabil de recepționarea procesului-verbal cu privire la totalizarea procedurii de colectare a semnăturilor susținătorilor referendumului republican constituțional, documentelor anexate la acesta și a listelor de subscripție ce conțin întrebarea: „Sînteți pentru expunerea articolului 89 din Constituție într-o nouă redacție, care să prevadă că, în cazul săvîrșirii de către Președintele Republicii Moldova a unor fapte prin care se încalcă Constituția, Parlamentul poate aproba inițiativa a cel puțin o treime din deputați, de suspendare din funcție, cu organizarea în cel mult 70 de zile a unui referendum privind demiterea Președintelui?”:










Numele, prenumele





Funcția









Balmoș Alexandru





șef, Direcția tehnologii informaționale și gestionarea listelor electorale









Pasat Corneliu





șef-adjunct, Direcția comunicare, relații publice și mass-media









Munteanu Dana





consultant superior, Direcția management alegeri









Șargarovschii Victoria





consultant, Direcția management alegeri









Scripnic Victor





consultant, Direcția juridică











2. Rezultatele recepționării documentelor, conform responsabilităților stabilite la pct. 1 din prezenta hotărîre, se înscriu în actele de predare-recepționare, separat, pentru fiecare tip de liste de subscripție recepționate, și se semnează, pe de o parte, de membrii grupului de inițiativă responsabili de transmiterea listelor de subscripție și documentelor aferente, iar, pe de altă parte, de membrii grupului de lucru din cadrul Comisiei de recepționare responsabili de primirea acestor tipuri de liste.
3. Se desemnează președintele Comisiei Electorale Centrale, dl Iurie Ciocan, în calitate de persoană responsabilă de organizarea activității grupurilor de lucru din cadrul Comisiei de recepționare privind asigurarea recepționării proceselor-verbale cu privire la totalizarea procedurii de colectare a semnăturilor susținătorilor referendumului republican constituțional, documentelor anexate la acestea și a listelor de subscripție prezentate de grupul de inițiativă.
4. Prezenta hotărîre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe site-ul oficial al Comisiei Electorale Centrale şi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

PREȘEDINTELE COMISIEI
ELECTORALE CENTRALE                              Iurie CIOCAN

Secretar                                                                 Andrei Volentir