Advanced Search

Llei 2/2016, del 10 de març, del pressupost per a l'exercici del 2016


Read law translated into English here: https://www.global-regulation.com/translation/andorra/9923228/llei-2-2016%252c-del-10-de-mar%252c-del-pressupost-per-a-lexercici-del-2016.html

Subscribe to a Global-Regulation Premium Membership Today!

Key Benefits:

Subscribe Now for only USD$40 per month.
Llei 2/2016, del 10 de març, del pressupost per a l’exercici del 2016
Llei 2/2016, del 10 de març, del pressupost per a l’exercici del 2016
Atès que el Consell General en la seva sessió del dia 10 de març del 2016 ha aprovat la següent:
llei 2/2016, del 10 de març, del pressupost per a l’exercici del 2016
Exposició de motius
El marc normatiu del pressupost general de l’Estat per a l’exercici 2016 es fonamenta en la Constitució del Principat d’Andorra, del 28 d’abril del 1993; el Decret legislatiu del 20-5-2015 de publicació del text refós de la Llei general de les finances públiques, del 19 de desembre del 1996, i la Llei 32/2014, del 27 de novembre, de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal.
La Llei del pressupost general regula les obligacions que, com a màxim, poden reconèixer durant l’exercici 2016 l’Administració general, les entitats parapúbliques o de dret públic i les societats públiques participades per l’Administració general, i els drets que es preveuen liquidar durant el mateix exercici, d’acord amb els principis pressupostaris que estableix la Llei general de les finances públiques i d’acord amb el marc pressupostari o, el que és el mateix, la projecció pressupostària per als anys de mandat en què s’emmarquen els pressupostos anuals de la legislatura.
En concret, la Llei inclou un contingut necessari constituït per la determinació de la previsió d’ingressos per a l’exercici 2016 i les obligacions que, com a màxim, poden reconèixer durant l’exercici 2016 l’Administració general i les seves entitats dependents o vinculades. I també, les regles o els criteris d’execució del pressupost general per a l’exercici 2016, per mitjà de l’articulat i les disposicions de la Llei, que es limita a les matèries o qüestions que tenen relació directa amb les previsions d’ingressos, les habilitacions de despesa i els criteris de política econòmica general.
Si bé la Llei del pressupost anual es pot qualificar com una norma essencialment temporal, es fa necessari incloure-hi, mitjançant disposicions finals, modificacions amb caràcter permanent de normes legals que regulen aspectes relacionats amb les finances públiques, la funció pública i l’activitat econòmica del sector públic. Les disposicions finals de modificació de normes vigents són per vetllar per l’equilibri en l’execució del marc pressupostari i per vetllar per la utilització dels recursos disponibles d’acord amb el principi de bona gestió (economia, eficiència i eficàcia) a l’efecte de garantir el compliment de les obligacions establertes en la Llei 32/2014, del 27 de novembre, de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal.
El marc pressupostari del Govern per al període que va de l’exercici 2016 a l’exercici 2019, ambdós inclosos, suporta el programa de Govern del mandat legislatiu que al seu torn és fruit dels objectius estratègics per al mandat. Aquest marc pressupostari respecta i compleix el límit d’endeutament, de despesa màxima permesa, de variació de despesa corrent o de funcionament, així com de limitació del pes de la imposició directa sobre el total d’impostos directes i indirectes de l’Administració general establerts en la Llei 32/2014, d’acord amb la disposició transitòria tercera de la mateixa Llei.
El pressupost general per a l’exercici 2016 i el marc pressupostari en què s’encabeix persegueixen el mateix objectiu dels pressupostos del mandat anterior de garantir la sostenibilitat financera de l’Administració general i les seves entitats dependents o vinculades i enfortir la confiança en l’estabilitat de l’economia andorrana. L’assoliment d’aquests objectius permet consolidar el marc d’una política econòmica orientada al creixement econòmic i al manteniment i a la creació de llocs de treball. En aquesta línia, el pressupost de l’Estat per a l’exercici 2016 i el marc pressupostari corresponent tenen com a objectiu prioritari continuar mantenint el percentatge d’endeutament respecte al producte interior brut (PIB) expressat en termes nominals, per sota del límit del 40%, en un context de consolidació fiscal i d’optimització i bona gestió de la despesa pública. Es fa palès que l’import de la despesa pública no financera s’ajusta i compleix al final del mandat els límits establerts en els termes que determina la disposició transitòria tercera de la Llei 32/2014, de constant referència.
La part essencial de la Llei de pressupost es recull en el capítol primer, “Els crèdits i les seves modificacions”, atès que s’hi defineix l’àmbit del pressupost de l’Estat i rang de Llei, i s’aprova la totalitat dels estats d’ingressos i despeses del sector públic estatal. Cal fer una menció especial a l’apartat segon de l’article primer d’aquest capítol, que consigna l’import màxim de les transferències de capital als comuns per a l’exercici 2016 pel que fa a tots els conceptes inclosos. Aquest apartat, que figura igual en les lleis de pressupost dels exercicis 2014 i 2015, té rang de llei qualificada per aplicació del que disposa l’article 57.3 de la Constitució del Principat i es manté per a l’exercici 2016 perquè garanteix la sostenibilitat de les finances públiques.
El capítol primer també conté les normes de modificació i ampliació dels crèdits pressupostaris que clarifiquen, matisen i complementen el que regula la Llei general de les finances públiques en aquest sentit.
El capítol segon de la Llei de pressupost, “Gestió pressupostària i despesa pública” regula els aspectes en matèria de contractació pública, d’ajuts, de la funció pública i de les finances públiques que concreten i permeten aplicar i executar per a cada exercici pressupostari els preceptes aplicables. En particular, aquest capítol estableix les retribucions i el règim de la contractació de personal de l’Administració general, de l’Administració de justícia, de les societats públiques, de les entitats parapúbliques, de dret públic i altres organismes públics i de les entitats autònomes les despeses corrents de les quals es financen mitjançant transferència corrent del Govern.
En relació amb les retribucions del personal, la Llei de pressupost inclou, com a novetat i fruit de la situació de millora de l’estabilitat econòmica, la derogació de l’article 2 de la Llei 2/2012, del 15 de març, de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal, i de l’apartat b) de la disposició addicional cinquena de la mateixa Llei. Això suposa que a partir de l’entrada en vigor de la Llei de pressupost general per a l’exercici 2016 es restableixen, per l’import de la reducció, les retribucions i es re calculen les prestacions de jubilació voluntària afectades per aquest article de la Llei 2/2012, respectivament. En consonància amb aquesta mesura, la Llei de pressupost per a l’exercici 2016 consigna els crèdits necessaris i adients per fer front a aquests conceptes, en el respectiu capítol de personal dels estats de despeses de l’Administració pública de l’Estat.
Quant al règim de contractació de personal, la Llei pretén corregir les distorsions que s’han produït en l’aplicació de la Llei de la funció pública i de la Llei del contracte de relacions laborals –aplicable a les entitats dependents o vinculades a l’Administració general– i que s’han generat arran de les restriccions legals que hi ha des de l’any 2009 per contractar personal fix i també personal eventual. En aquest sentit, com a novetat, la Llei determina que les places vacants que estan ocupades per personal eventual o de durada determinada es poden cobrir amb personal fix, d’acord amb els principis de publicitat, igualtat i concurrència amb acord del Govern o del l’òrgan competent, i amb els informes previs preceptius.
La Llei de pressupost general de l’Estat, en línia amb l’anterior Llei de pressupost, determina també que amb els límits i requisits establerts en el mateix precepte, durant l’exercici 2016 es podrà cobrir amb personal fix o eventual les places vacants generades fins avui i que no es troben ocupades. S’estableix una taxa de reposició del 50% amb caràcter general i que afecta les places vacants no ocupades per personal eventual. Excepcionalment, també en l’exercici 2016 s’augmenta fins al 100% la taxa de reposició permesa a diversos sectors i administracions considerats prioritaris.
Igualment, la Llei autoritza amb caràcter rigorosament excepcional la creació de determinades places en llocs de treball concrets i vinculats a necessitats urgents i inajornables. La provisió d’aquestes places l’acorda el Govern amb el vistiplau de la Secretaria d’Estat de Funció Pública o dels òrgans competents de les administracions o entitats que integren el pressupost de l’Estat. Per a la provisió d’aquestes places, es requereix l’informe preceptiu de la Direcció sobre la seva idoneïtat i en què quedi evidenciada l’eficiència econòmica, d’acord amb la metodologia i les directrius aprovades prèviament pels òrgans competents.
El capítol tercer de la Llei de pressupost general, “Operacions financeres”, regula en un article, el règim de l’endeutament i la fixació, per a l’exercici 2016, de la quantitat màxima d’endeutament i de la prestació de garanties mitjançant aval, -dins del límit màxim del 40% del producte interior brut (PIB) expressat en termes nominals que esdevé preceptiu al final del mandat en virtut de la disposició transitòria tercera de la Llei 32/2014 ja esmentada-, que és una matèria que la mateixa norma de les finances públiques determina que cal aprovar per llei per a cada exercici pressupostari. I en un segon article, la Llei fixa aspectes dels dipòsits de reserves en garantia que concreten i permeten aplicar la norma que regula aquesta qüestió.
Després, els tres articles següents actualitzen preceptes, en virtut del Decret legislatiu del 16-09-2015 de publicació del text consolidat de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social. El primer article determina l’actualització del preu de compra del punt de jubilació en el mateix percentatge que el preu de venda del punt de jubilació. El segon estableix la revaloració de les prestacions econòmiques inferiors al salari mínim pagades per la Caixa Andorrana de Seguretat Social d’acord amb l’índex de preus de consum (IPC); i el tercer fixa l’índex d’actualització de les cotitzacions que s’ha d’aplicar en el càlcul dels capitals de jubilació.
Els tres darrers articles d’aquest capítol tercer són els referents a la fixació de l’interès legal i, des de l’exercici 2015, de l’interès moratori; a les decisions que el Govern pot adoptar en situació de pròrroga pressupostària; i a la determinació com a valor de referència del 0% quan l’índex de preus de consum (IPC) sigui negatiu al final de l’any 2015.
La Llei de pressupost general per a l’exercici 2016 conté tres disposicions addicionals, dos disposicions derogatòries i nou disposicions finals.
Pel que fa a les disposicions addicionals, n’hi ha tres, i tenen com a objectiu matisar, complementar o addicionar el que s’estableix en el règim general. Les dues primeres actualitzen determinats tributs en virtut dels preceptes que els regula, considerant que es tracta d’una matèria que és reserva de Llei; i la tercera, complementa el règim pressupostari i de control financer de la Llei 33/2014 del 27 de novembre, de creació de la societat pública Andorra Telecom, SA.
En concret, la disposició addicional primera, adequa els coeficients d’actualització utilitzats en el càlcul de la base de tributació establerts en la Llei 21/2006, del 14 de desembre, de l’impost sobre les plusvàlues en les transmissions patrimonials immobiliàries, d’acord amb la disposició addicional segona de la mateixa Llei; i la segona, actualitza determinades taxes per a l’atorgament, la renovació i el manteniment de la llicència de jocs d’atzar quan l’obligat tributari és una entitat o associació amb caràcter benèfic i sense ànim de lucre, d’acord amb l’article 94.5 de la Llei 37/2014, de l’11 de desembre, de regulació dels jocs d’atzar.
Quant a les disposicions derogatòries: es manté, en relació amb l’exercici anterior, la derogació de l’apartat 2 de l’article 17 de la Llei 31/2008, del 18 de desembre, de mesures de reactivació econòmica, i dels articles 12 i 25.4 de la Llei 93/2010, del 16 de desembre, de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social i d’optimització dels recursos de l’Administració; i s’introdueix com a novetat la derogació de l’article 2 de la Llei 2/2012, del 15 de març, de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal i de l’apartat b) de la disposició addicional cinquena de la mateixa Llei, que es comenten més amunt.
La Llei es tanca amb un conjunt de disposicions finals que recullen les modificacions amb caràcter permanent realitzades de diverses normes legals i una disposició final, la novena, sobre l’entrada en vigor de la norma.
D’una banda, reprèn les modificacions següents en relació amb la Llei de pressupost de l’exercici anterior: de l’article 7 de la Llei 2/2012, del 15 de març, de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal, quant a la suspensió de l’aplicació del sistema de gestió i avaluació de l’acompliment en l’etapa de gestió 2015-2016; de l’article 5 de la Llei 31/2008, del 18 de desembre, de mesures de reactivació econòmica sobre la durada màxima de les excedències amb reserva de plaça; de la Llei general de les finances públiques, del 19 de desembre de 1996, i en concret del punt 2 de l’article 23 “Modificació qualitativa: crèdits extraordinaris”, i de l’article 36 sobre el control pressupostari; de la Llei de contractació pública, del 9 de novembre del 2000, pel que fa al règim de contractació dels contractes de prestació de serveis declarats de caràcter sensible, articles 2.1c) i 54.2; i en relació amb la determinació de l’import de la fiança provisional, article 66.1; i de l’article 38 (“Taxes per als processos d’autorització prèvia i/o d’inscripció de l’INAF”) de la Llei 10/2013, del 23 de maig, de l’Institut Nacional Andorrà de Finances.
D’altra banda i com a novetat, en primer lloc, es modifica el punt 3 de l’article 22 del Decret legislatiu del 20-5-2015 de publicació del text refós de la Llei general de les finances públiques, del 19 de desembre de 1996, amb la finalitzat, merament operativa i de millora de control intern, que el Govern pugui activar, durant l’exercici pressupostari en què la Llei es fa vigent, els crèdits en concepte de determinats ajuts i prestacions socials, principalment, aprovats amb caràcter plurianual, a l’efecte de poder-los autoritzar i comprometre en les fases de licitació i adjudicació de l’expedient de contractació, respectivament.
En segon lloc, es modifiquen determinats articles del Decret legislatiu del 16 de setembre del 2015 de publicació del text consolidat de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social. En particular, com a mesura inajornable per vetllar per la sostenibilitat de les finances públiques, es modifiquen els percentatges de cotització a la branca general de les persones assalariades, tant pel que fa a la part empresarial com a la part assalariada: augmenten en un percentatge d’un punt (1%) en els dos casos. En consonància, la cotització a la branca general de les persones que realitzen una activitat econòmica per compte propi també incrementa un 1%. I per acabar, es modifica l’apartat 2 de l’article 13 de la norma esmentada, per fer extensiva la condició de persona assegurada indirecta als joves d’edats compreses entre els divuit anys i els vint-i-cinc anys, ambdós incloses, que estan inscrits al Servei d’Ocupació d’Andorra, a banda dels que cursen estudis en un establiment d’ensenyança reconegut i no treballen de forma regular i que actualment gaudeixen d’aquesta condició.
En tercer lloc, es modifica el primer paràgraf de l’article 32 de la Llei 6/2014, del 24 d’abril, de serveis socials i sociosanitaris, referent al barem de valoració patrimonial; i també es modifica la disposició addicional de la Llei 30/2007, del 20 de desembre, de la comptabilitat dels empresaris, modificada per la Llei 8/2010, del 22 d’abril, i per la Llei 26/2011, del 29 de desembre, per tal de suprimir l’obligació de lliurar la declaració jurada de la xifra total anual d’ingressos per als empresaris persones físiques quan aquesta xifra és inferior a 150.000 euros, atès que, en aquest cas, aquesta informació ja es troba disponible mitjançant la declaració de l’impost sobre la renda de les persones físiques, ja sigui pel mètode de determinació objectiva o directa. D’aquesta forma, es simplifiquen les obligacions dels empresaris persones físiques evitant la duplicitat en la tramitació de la informació.
Capítol primer. Els crèdits i les seves modificacions
Article 1.
Àmbit del pressupost de l’Estat i rang de la Llei
1. En el pressupost de l’Estat per a l’exercici 2016 s’hi integren:
a) El pressupost de l’Administració general.
b) Els pressupostos de les entitats parapúbliques, de dret públic i altres organismes:
- Caixa Andorrana de Seguretat Social
- Fons de Reserva de Jubilació
- Institut Nacional Andorrà de Finances
- Servei Andorrà d’Atenció Sanitària
- Forces Elèctriques d’Andorra
- Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya
- Institut d’Estudis Andorrans
- Universitat d’Andorra
- Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra
- Societat de Gestió Col·lectiva de Drets d’Autor i Drets Veïns del Principat d’Andorra
- Consell Regulador Andorrà del Joc
- Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries
c) Els pressupostos de les societats públiques participades per l’Administració general:
- Andorra Telecom SAU
- Ràdio i Televisió d’Andorra SA
- Ramaders d’Andorra SA
- Andorra Turisme SAU
- Centre de Tractament de Residus d’Andorra SA
- Andorra Desenvolupament i Inversió SAU
2. L’import de les transferències de capital als comuns per a l’exercici 2016 pel que fa a tots els conceptes inclosos es correspon amb el màxim de l’import dels crèdits, de 54.600.000 euros, consignats en el subconcepte 46220, anomenat “Transferències comunals”.
Aquest apartat té rang de llei qualificada per aplicació del que disposa l’article 57.3 de la Constitució del Principat.
Article 2.
Estat d’ingressos i despeses
1. En l’estat de despeses de l’Administració general s’atorguen crèdits per afrontar les despeses ordinàries per un import total de 423.234.888,97 euros i crèdits per fer front a l’exigibilitat dels actius i passius financers per un import de 424.625.623,44 euros.
El pressupost de despeses de l’Administració general es finança:
a) Amb els drets econòmics que es preveuen liquidar durant l’exercici, especificats en l’estat d’ingressos ordinaris, estimats en 395.008.372,85 euros.
b) Amb l’import de les operacions d’endeutament que s’assenyalen a l’article 24.
2. Els pressupostos de les entitats parapúbliques i de dret públic a les quals es refereix l’apartat b) de l’article 1 s’aproven amb el desglossament següent:
En el pressupost de la Caixa Andorrana de Seguretat Social s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 266.427.915,50 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són de 266.427.915,50 euros.
En el pressupost del Fons de Reserva de Jubilació s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 34.747.596,50 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són de 34.747.596,50 euros.
En el pressupost de l’Institut Nacional Andorrà de Finances s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 49.529.800 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són de 49.529.800 euros.
En el pressupost del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 59.826.025 euros. Els recursos previstos durant l’exercici sumen 59.826.025 euros.
En el pressupost de Forces Elèctriques d’Andorra s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 69.008.339,02 euros. Els recursos previstos durant l’exercici sumen 69.008.339,02 euros.
En el pressupost de l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 351.556,15 euros. Els recursos previstos durant l’exercici pugen a 351.556,15 euros.
En el pressupost de l’Institut d’Estudis Andorrans s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 950.561,57 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són de 950.561,57 euros.
En el pressupost de la Universitat d’Andorra s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 2.984.810,54 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són de 2.984.810,54 euros.
En el pressupost del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 33.615 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són de 33.615 euros.
En el pressupost de la Societat de Gestió Col·lectiva de Drets d’Autor i Drets Veïns del Principat d’Andorra s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 285.327,26 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són de 288.993,82 euros.
En el pressupost del Consell Regulador Andorrà del Joc s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 366.856,33 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són de 366.856,33 euros.
En el pressupost de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 751.729,89 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són de 751.729,89 euros.
3. Els pressupostos de les societats públiques participades per l’Administració general a les quals es refereix l’apartat c) de l’article 1 s’aproven amb el desglossament següent:
En el pressupost d’Andorra Telecom SAU s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 149.906.977 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són de 149.906.977 euros.
En el pressupost de Ràdio i Televisió d’Andorra SA s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 3.500.091,48 euros. Els recursos previstos durant l’exercici pugen a 3.500.091,48 euros.
En el pressupost de la societat Ramaders d’Andorra SA s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import d’1.705.347,57 euros. Els recursos previstos durant l’exercici són d’1.705.347,56 euros.
En el pressupost de la societat Andorra Turisme SAU s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 17.851.541,38 euros. Els recursos previstos durant l’exercici pugen a 17.851.541,38 euros.
En el pressupost de la societat Centre de Tractament de Residus d’Andorra SA s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import de 10.193.068 euros. Els recursos previstos durant l’exercici ascendeixen a 10.193.068 euros.
En el pressupost de la societat Andorra Desenvolupament i Inversió SAU s’atorguen crèdits per atendre la totalitat de les seves obligacions per un import d’1.209.014,60 euros. Els recursos previstos durant l’exercici ascendeixen a 1.209.014,60 euros.
Article 3.
Transferències de crèdit
1. D’acord amb els articles 23 i 24 de la Llei general de les finances públiques, no es consideren crèdits extraordinaris ni suplements de crèdit les transferències de crèdit de despeses corrents a partides també de despesa corrent no assignades inicialment en el pressupost, però previstes com a concepte en la secció pressupostària o el ministeri.
2. Per habilitar crèdits mitjançant la creació dels conceptes pressupostaris que siguin procedents, en cas que en l’execució del pressupost es plantegin necessitats que no s’hi hagin recollit expressament amb aquesta finalitat, s’han d’efectuar les transferències de crèdit necessàries per compensar la nova habilitació per un import igual a la dotació dels nous conceptes.
3. El ministre encarregat de les finances pot, a proposta del ministre que correspongui, autoritzar transferències entre crèdits dintre d’un mateix programa per a les despeses corrents.
4. El Govern pot aprovar transferències de crèdit de despeses d’inversió real fins a un límit màxim de l’1% dels crèdits per a despeses d’inversió real del pressupost de l’exercici.
5. El Govern pot, a proposta del ministre que correspongui, autoritzar transferències de crèdit dintre d’un mateix programa per a les despeses de capital.
6. El Govern pot, a proposta del ministre corresponent, autoritzar transferències de crèdit, dintre d’un mateix programa, entre els capítols anomenats “Transferències corrents” i “Transferències de capital”.
7. Les limitacions de l’article 26 de la Llei general de les finances públiques no són aplicables als crèdits ampliables que es poden cancel·lar mitjançant transferència de crèdit provinent d’altres crèdits del pressupost de despesa que s’estimin reduïbles.
8. No es poden reduir crèdits per a despeses de capital que hagin estat augmentats per crèdits extraordinaris, suplements o transferències de crèdits.
9. El Govern ha de comunicar al Consell General les modificacions de crèdit efectuades sobre la base de qualsevol dels supòsits exposats anteriorment, en el decurs dels trenta dies hàbils que segueixen a la modificació esmentada.
Article 4.
Crèdits ampliables
En qualsevol cas, en aplicació de l’article 25 de la Llei general de les finances públiques, tenen caràcter d’ampliables fins a una suma igual a les obligacions que calgui comprometre, amb el compliment previ de les normes vigents, els crèdits següents amb aplicació a totes les seccions o els ministeris del Govern i entitats parapúbliques i de dret públic:
1. Els crèdits que es destinin al pagament de comissions, al pagament d’interessos i amortitzacions d’operacions d’endeutament i a la devolució de retencions de garantia.
2. Els crèdits destinats a satisfer, mitjançant una transacció judicial o sentència judicial ferma, les responsabilitats pecuniàries.
3. Els crèdits destinats a atendre altres despeses derivades de preceptes legals o d’obligacions contractuals directament lligades als ingressos de l’Estat.
4. Els crèdits corresponents a despeses derivades d’obligacions sobrevingudes a l’Administració i alienes a la seva actuació d’acord amb el procés administratiu pertinent als crèdits ampliables.
5. Les partides de retribució del personal següents:
a) El concepte 100, anomenat “Retribucions bàsiques i altres remuneracions d’alts càrrecs”.
b) El concepte 110, anomenat “Remuneracions bàsiques i altres remuneracions de personal fix”, a excepció del subconcepte 11080, anomenat “Noves contractacions de personal fix”.
c) El concepte 130, anomenat “Remuneracions bàsiques i altres remuneracions de personal eventual”, del Departament d’Escola Andorrana i Formació Andorrana del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.
d) El concepte 130, anomenat “Remuneracions bàsiques i altres remuneracions de personal eventual”, per fer front a les remuneracions del personal contractat en el marc del Programa de foment del treball temporal en benefici de la col·lectivitat.
e) El concepte 160, anomenat “Quotes seguretat social”, a excepció del subconcepte 16050, anomenat “Quotes seguretat social, agent administratiu de caràcter eventual”, que només serà ampliable si correspon al Departament d’Escola Andorrana i Formació Andorrana del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i si correspon a les cotitzacions del personal contractat en el marc del Programa de foment del treball temporal en benefici de la col·lectivitat.
f) El concepte 161, anomenat “Prestacions socials”.
g) El concepte 163, anomenat “Despeses socials del personal”.
6. Les partides següents, dintre del Ministeri de Salut, Afers socials i Ocupació:
a) El subconcepte 22160, anomenat “Productes farmacèutics i sanitaris”, per atendre les necessitats de l’aparició d’una pandèmia de grip.
b) El subconcepte 41112, anomenat “Caixa Andorrana de Seguretat Social”, per fer front a les despeses a càrrec del Govern del sistema de seguretat social, d’acord amb l’article 86.3 del Decret legislatiu del 19-09-2015 de publicació del text consolidat de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social.
c) El subconcepte 48240, anomenat “Institucions sense finalitat de lucre, associacions col·laboradores”, del Departament de Recursos Sanitaris, per fer front a les despeses derivades de les permanències mèdiques.
d) El subconcepte 48260, anomenat “Pensions adults discapacitats i de beneficència”.
e) El subconcepte 48263, anomenat “Pensions de solidaritat”.
f) El subconcepte 48265, anomenat “Ajudes inserció sociolaboral”, incloent-hi les prestacions per desocupació involuntària.
g) El subconcepte 48265, anomenat “Ajudes inserció sociolaboral”, del projecte del Servei d’Ocupació de l’Àrea d’Ocupació, per fer front a les prestacions per al foment de l’ocupació.
h) El subconcepte 48290, anomenat “A famílies”, per atendre les pensions de solidaritat per a la gent gran, les mesures urgents de les pensions d’atenció social a la gent gran, els ajuts per a l’assistència social del projecte d’atenció social primària, i els ajuts socials per a l’acolliment familiar d’infants, i per a les víctimes de violència domèstica dins del projecte d’atenció social primària.
i) El subconcepte 48290, anomenat “A famílies”, del Departament d’Habitatge, per atendre les sol·licituds de subvenció periòdica a l’habitatge de lloguer presentades dins i fora de termini de la convocatòria.
j) El subconcepte 81010, anomenat “Concessió de crèdits”, per atendre les sol·licituds de crèdits a l’emancipació i crèdits per accedir a un habitatge de lloguer.
7. El subconcepte 22630, anomenat “Jurisdicció i contenciosos”, del projecte general del Gabinet Jurídic de la Secretaria General del Govern.
8. Les partides següents del Ministeri de Justícia i Interior:
a) El subconcepte 22630, anomenat “Jurisdicció i contenciosos”, per fer front a les despeses derivades de l’assistència lletrada per torn d’ofici davant del Departament de Policia i de l’autoritat judicial.
b) El subconcepte 22790, anomenat “Altres treballs a l’exterior”, del projecte “Justícia juvenil i mesures penals alternatives” destinat a fer front a les despeses derivades de les condemnes de menors en aplicació de la Llei qualificada de la jurisdicció de menors, de modificació parcial del Codi penal i de la Llei qualificada de la Justícia, del 22 d’abril del 1999.
c) El subconcepte 22720, anomenat “Treballs realitzats per empreses de valoracions i peritatges”, per fer front a les despeses derivades de proves pericials, altres peritatges, autòpsies i reconeixements mèdics, del Departament de Justícia i Interior.
d) El subconcepte 22150, anomenat “Productes alimentaris”, per fer front a la manutenció dels interns ingressats al Centre Penitenciari; el subconcepte 22160, “Productes farmacèutics i sanitaris”, per fer front al subministrament de medicaments no proveïts pel Centre Hospitalari, i el subconcepte 22640, anomenat “Despeses serveis sanitaris”, per fer front a les visites mèdiques als interns ingressats al Centre Penitenciari, tots del Departament d’Institucions Penitenciàries.
e) El subconcepte 48290, anomenat “A famílies”, per realitzar les cotitzacions a la CASS de les persones internades en establiments penitenciaris, tal com preveu l’article 221 del Decret legislatiu del 16-09-2015 de publicació del text consolidat de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social.
f) El subconcepte 22640, anomenat “Despeses serveis sanitaris”, del Departament d’Immigració, per fer front a les despeses de les revisions mèdiques del Servei d’Immigració.
g) El subconcepte 22900, anomenat “Imprevistos o insuficiències”, del Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, per fer front a despeses derivades de situacions d’emergència.
h) Els subconceptes següents del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament, per fer front a despeses derivades de situacions d’emergència o imprevistos:
- 22900, anomenat “Imprevistos o insuficiències”
- 60380, anomenat “Maquinària i equipament industrial”
- 60390, anomenat “Altra maquinària i equipament”
- 60410, anomenat “Vehicles pesants”
- 60870, anomenat “Equipaments de seguretat”
9. El subconcepte 20400, anomenat “Lloguer de material de transport”, del projecte “Administració del transport”, per fer front a les despeses de contractació dels serveis d’helicòpter.
10. Les partides següents del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior:
a) Els subconceptes destinats al pagament dels ajuts atorgats en el marc de la Llei 9/2014, del 3 de juny, d’ajuts a l’estudi.
b) El subconcepte 22320, anomenat “Col·lectiu persones”, del Departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi, per fer front a les despeses derivades del projecte “AbonAndBus”.
c) El subconcepte 22684, anomenat “Promoció social”, per fer front a les despeses derivades de l’activitat d’esquí escolar.
d) El subconcepte 48238, anomenat “Beques esquí escolar”, per fer front al pagament de les beques d’esquí escolar, d’acord amb els articles 13, 14 i 16 del Reglament de modificació del Reglament de l’esquí escolar, del 24 d’octubre del 2012, respectivament.
11. Els crèdits destinats al pagament de dividends que les entitats parapúbliques o de dret públic i les societats públiques han de fer efectius durant l’exercici pressupostari 2016.
12. El concepte 224, anomenat “Primes d’assegurances”, per fer front a les primes de responsabilitat civil, els accidents individuals, els vehicles i ginys, l’assistència a persones, el multirisc d’incendi i el robatori.
13. El subconcepte 22720, anomenat “Treballs realitzats per empreses de valoracions i peritatges”, per fer front a les despeses dels peritatges efectuats, en relació amb el cobrament de l’impost de transmissions patrimonials, d’acord amb l’article 14 de la Llei de l’impost sobre transmissions patrimonials immobiliàries, del 29 de desembre del 2000, i en relació amb el cobrament de l’impost general indirecte de transmissions patrimonials entre empresaris, d’acord amb l’article 48 de la Llei 11/2012, del 21 de juny, de l’impost general indirecte.
14. Les partides següents del Ministeri d’Afers Exteriors:
a) El subconcepte 22635, anomenat “Repatriació de nacionals”, del Departament d’Afers Bilaterals i Consulars.
b) El subconcepte 49206, anomenat “A organismes internacionals”, del Departament d’Afers Multilaterals i Cooperació, per atendre les quotes obligatòries derivades de possibles adhesions a organismes internacionals.
c) El subconcepte 49210, anomenat “Consell d’Europa”, del Departament d’Afers Multilaterals i Cooperació, per atendre les contribucions obligatòries al Consell d’Europa.
d) El subconcepte 49220, anomenat “ONU”, del Departament d’Afers Multilaterals i Cooperació, per atendre les contribucions obligatòries a les Nacions Unides.
e) El subconcepte 49245, anomenat “Retorn taxes diplomàtiques”, del Departament d’Afers Bilaterals i Consulars, destinat al retorn d’impostos al personal diplomàtic segons les disposicions de les convencions de Viena sobre relacions diplomàtiques i sobre relacions consulars.
f) El subconcepte 49270, anomenat “Cooperació per al desenvolupament i altres”, del Departament d’Afers Multilaterals i Cooperació, per prestar ajuda en casos de catàstrofes.
g) Els subconceptes del projecte “Cooperació Andorra-UE”, del Departament d’Afers Bilaterals i Consulars, destinats a finançar les despeses derivades de la negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea.
15. Les partides següents del Departament d’Agricultura:
a) El subconcepte 21300, anomenat “Reparació i conservació de maquinària, instal·lacions i equipament”, del projecte “Serveis Generals d’Agricultura”, per fer front a les despeses derivades d’eventuals intervencions d’urgència en qualsevol de les finques agràries de Casa Rossell que el Govern té arrendades a tercers.
b) El subconcepte 22160, anomenat “Productes farmacèutics i sanitaris”, per atendre les necessitats urgents de vacunació o tractament massiu de part o de la totalitat de la cabana ramadera nacional en cas d’alerta sanitària, en aplicació de les decisions preses pel Govern i les obligacions contretes per Andorra amb els organismes internacionals de salut animal.
c) El subconcepte 22700, anomenat “Treballs realitzats per empreses de neteja i sanejament”, per procedir al finançament de les despeses d’intervenció en cas d’alerta sanitària, en aplicació de les decisions preses pel Govern, la legislació vigent i les obligacions contretes per Andorra amb els organismes internacionals de salut animal.
d) El subconcepte 22760, anomenat “Treballs realitzats per empreses. Estudis i treballs tècnics”, per finançar les accions de desenvolupament del Programa d’ajuts indirectes en benefici de les produccions agroalimentàries locals o de les produccions alimentàries artesanes, en aplicació de les decisions preses pel Govern en matèria de foment de les produccions locals.
e) El subconcepte 47290, anomenat “Altres empreses privades”, del projecte “Sanitat animal”, per fer front a les indemnitzacions als titulars d’explotacions ramaderes en cas d’haver de sacrificar part o la totalitat dels animals d’una o diverses explotacions a causa de la detecció de malalties infeccioses o altres processos de risc per a la salut, en aplicació de la normativa vigent en matèria de vigilància sanitària del bestiar de renda.
16. El subconcepte 48240, anomenat “Institucions sense finalitat de lucre, associacions col·laboradores”, del Departament de Patrimoni Natural, per fer front al reemborsament de les quotes de caça i pesca de la Federació Andorrana de Caça i Pesca.
17. El subconcepte 48210, anomenat “Federacions i clubs esportius”, de la Secretaria d’Estat d’Esports, per fer front al pagament dels ajuts als esportistes i als tècnics inclosos dins del programa d’alt rendiment (beques ARA), d’acord amb l’article 48.2.b de la Llei de l’esport, del 30 de juny del 1998.
18. Les partides següents del Departament d’Ordenament Territorial:
a) El subconcepte 22190, anomenat “Altres subministraments”, del projecte “Viabilitat hivernal”, per fer front al subministrament de sal de desgel per a la temporada d’hivern.
b) El subconcepte 21400, anomenat “Reparació i conservació. Material de transport”, del projecte “Obres públiques” per fer front a les despeses imprevistes de reparació de vehicles de la flota del Govern.
c) El subconcepte 47290, “A altres empreses privades”, per fer front a la subvenció en concepte de compensació a l’empresa concessionària per no cobrar peatge en cas de fortes nevades pel tancament del port d’Envalira.
19. El subconcepte 22760, anomenat “Treballs realitzats per empreses. Estudis i treballs tècnics”, destinat a assessoraments relacionats amb qüestions estratègiques del Govern en el marc de les relacions internacionals, en matèria de blanqueig i en matèria tributària, principalment, en concordança amb l’obertura econòmica i l’apropament a Europa; i el subconcepte 22175, anomenat “Encunyació de moneda euro”, del Departament de Finances, respectivament.
20. El subconcepte 41120, anomenat “Consell Regulador Andorrà del Joc”, destinat a fer front a la transferència corrent al Consell Regulador Andorrà del Joc per finançar les despeses en concepte de “treballs realitzats per empreses, estudis i treballs tècnics”, relacionats amb la redacció de la legislació en matèria del joc.
21. Les partides següents del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat:
a) El subconcepte 20100, anomenat “Centre de Tractament de Residus d’Andorra SA”, per fer front a la despesa de gestió de fang de les depuradores.
b) Els subconceptes 22700, anomenat “Treballs realitzats per empreses de neteja i sanejament”, i 22760, anomenat “Treballs realitzats per empreses. Estudis i treballs tècnics”, per fer front a treballs de descontaminació de sòls amb caràcter d’emergència, tal com preveu el Reglament de sòls contaminats, del 17 de febrer del 2010.
c) El subconcepte 20103, anomenat “Estacions depuradores d’aigües residuals”.
22. El subconcepte 47290, anomenat “A altres empreses privades”, del “Projecte d’administració del transport”, per fer front a l’eventual dèficit ocasionat per l’explotació de la concessió de les línies de transport (bus exprés).
23. Les partides següents dintre del pressupost de Forces Elèctriques d’Andorra, destinades a respondre a la demanda dels clients:
a) El subconcepte 21391, “Reparacions per avaries”.
b) El subconcepte 21392, “Modificacions a demanda”.
c) El subconcepte 22630, “Jurisdicció i contenciosos”.
d) El subconcepte 22810, “Compra d’energia”.
24. Les partides següents dintre del pressupost de la Caixa Andorrana de Seguretat Social:
a) El subconcepte 22630, “Jurídic i contenciós”, per fer front a les despeses d’assessoraments jurídics relacionats amb la implementació, modificacions i/o aplicacions de la normativa derivades del Decret legislatiu del 16-09-2015 de publicació del text consolidat de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social.
b) El concepte 227, “Treballs realitzats per empreses”, per a estudis i treballs tècnics relacionats amb la implementació i modificacions normatives derivades de la Llei 5/2014, del 24 d’abril, de l’impost sobre la renda de las persones físiques, i del Decret legislatiu del 16-09-2015 de publicació del text consolidat de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social.
c) El concepte 421, “Transferències corrents per prestacions de branca general”.
d) El concepte 423, “Transferències corrents per prestacions de branca jubilació”.
e) El concepte 831, “Préstecs a mitjà i llarg termini”, per a despeses derivades dels convenis amb les seguretats socials espanyola, francesa i portuguesa i per a préstecs financers.
25. Les partides següents dintre del pressupost del Fons de Reserva de Jubilació:
a) El concepte 320, “Prestacions de serveis bancaris”
b) El concepte 349, “Altres despeses financeres”
c) El concepte 811, “Aportacions a fons de reserves”
26. Les partides següents dintre del pressupost del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària:
a) El concepte 213, “Reparació i conservació. Maquinària, instal·lacions”.
b) El concepte 216, “Reparació i conservació d’equipaments informàtics”.
c) El concepte 218, “Reparació i conservació d’aparells i instruments mèdics”.
d) El concepte 227, “Treballs realitzats per altres empreses”.
Sempre que les despeses associades als conceptes esmentats afectin o puguin afectar el desenvolupament normal de l’activitat hospitalària.
e) El subconcepte 22160, “Productes farmacèutics i sanitaris”, per atendre les necessitats derivades de l’activitat hospitalària.
f) El subconcepte 47290, “Transferències corrents a empreses privades”, per fer front a la subvenció a l’explotació per garantir el servei de transport sociosanitari intern programat, individual i col·lectiu, que realitza la Creu Roja Andorrana.
27. Els crèdits destinats al pagament de l’impost de societats que les entitats públiques i parapúbliques i de dret públic han de fer efectius durant l’exercici pressupostari 2016, d’acord amb el que preveu la Llei 95/2010, del 29 de desembre, de l’impost sobre societats, modificada per la Llei 17/2011, de l’1 de desembre.
28. El concepte 841, d’actius financers per fer front al pagament de la prestació de garanties mitjançant un aval en el marc dels programes següents:
a) Programa destinat al finançament privilegiat d’empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors, d’acord amb el Decret del 10 de març del 2010. Programa de crèdits destinat al finançament privilegiat d’empreses de valor afegit i/o de caràcter innovador, i programa de microcrèdits destinat al finançament privilegiat d’empreses o negocis de nova creació o establerts al país, d’acord amb el Decret del 13 de març del 2013, respectivament.
b) Programa de finançament preferent d’acord amb la Llei 21/2013, del 10 d’octubre, per al foment de la rehabilitació del parc immobiliari, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables, amb el Reglament regulador d’aquest programa, anomenat “Renova”, i amb el Decret del 16 de març del 2011.
29. La tramitació dels crèdits ampliables ha d’incloure la determinació dels ingressos concrets destinats a finançar-los, que poden ser: recaptació d’ingressos més gran del que s’ha previst, transferència d’altres crèdits que s’estimin reduïbles o disminució de tresoreria.
30. El Govern ha de comunicar al Consell General qualsevol ampliació efectuada sobre la base de qualsevol dels supòsits exposats anteriorment, en el decurs dels trenta dies hàbils que segueixen a l’ampliació esmentada.
Article 5.
Competències del cap de Govern
El cap de Govern, a proposta dels ministeris afectats, pot autoritzar les transferències de crèdits pressupostaris que resultin necessàries a conseqüència de possibles reorganitzacions administratives que afectin un o més ministeris.
Aquestes operacions no poden comportar, en cap cas, un increment de crèdit dins el pressupost i s’han de comunicar al Consell General en el decurs dels trenta dies hàbils que segueixen l’autorització.
Capítol segon. Gestió pressupostària i despesa pública
Article 6.
Contractació d’obres
L’Administració pot contractar, mitjançant la forma d’adjudicació de contractació directa, les despeses corresponents a obres d’urgència reconeguda, per un import màxim de 24.000 euros.
En el cas de despeses per obres ordinàries, l’import màxim de les despeses que pot contractar directament l’Administració és de 12.000 euros.
L’Administració pot disposar la realització directa d’obres de petita conservació per un import màxim de 7.500 euros.
En tot cas per les contractacions compreses entre 7.500 euros i 12.000 euros caldrà fer una consulta, sempre que sigui possible, per tenir tres pressupostos diferents.
Article 7.
Contractes de subministrament
No es poden desagregar els subministraments que, sent de la mateixa naturalesa, s’adquireixen en el mateix mes de cada exercici pressupostari.
Els contractes de subministrament no poden tenir un termini de vigència superior a dos anys. Excepcionalment, els contractes de subministrament relatius a l’equipament tècnic i a la vestimenta dels cossos especials, la uniformitat de la qual hagi estat declarada necessària per l’administració contractant, es podran renovar per un període de dos anys.
Article 8.
Contractes menors
S’entén per “contractes menors” els contractes que tenen un import igual o inferior a 7.500 euros. En els contractes menors, la tramitació de l’expedient solament exigeix la incorporació de la factura a la liquidació.
En aquests contractes la factura corresponent ha de substituir el document contractual i l’acta de conformitat del subministrament, la recepció de les obres o dels treballs tècnics i serveis, i d’altres, segons correspongui.
Aquests contractes no poden tenir una durada superior a un any, ni ser objecte de pròrroga ni de revisió de preus.
Article 9.
Convenis entre entitats del sector públic
Quan l’Administració utilitza els seus propis mitjans per obtenir prestacions que constitueixen l’objecte dels contractes públics, aquesta actuació suposa una operació interna en el marc de les normes i el règim de funcionament de l’organisme públic corresponent.
D’acord amb aquesta Llei, es consideren “mitjans propis de l’Administració” les societats o les entitats amb la totalitat del capital social de titularitat pública, i que efectuïn la part essencial de la seva activitat amb l’entitat adjudicatària.
Article 10.
Contingut dels projectes
Els projectes d’obres d’un import superior a 600.000 euros han d’incloure un programa de desenvolupament dels treballs en temps i cost òptims. I en el cas d’obres objecte d’explotació retribuïda, els projectes han d’incloure els estudis econòmics i administratius respecte al règim d’utilització i les tarifes aplicables.
Article 11.
Publicació de les licitacions i adjudicacions definitives
Les licitacions i les adjudicacions definitives acordades pel Govern o pels consells d’administració de les entitats parapúbliques i de dret públic, corresponents a tots els contractes inclosos en la Llei de contractació pública, quan l’import del contracte o de les seves modificacions sigui superior a 7.500 euros, es fan públiques al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra. En el cas de les adjudicacions definitives s’hi ha d’especificar l’òrgan contractant, la forma d’adjudicació, la modalitat de contractació, la identitat de l’adjudicatari, la denominació i la localització del contracte, la partida pressupostària, el preu del contracte –que correspon a l’import d’adjudicació del contracte o al preu unitari d’adjudicació pels contractes l’objecte dels quals ho determini, i s’entén en tots els supòsits amb impostos inclosos– i el termini d’execució.
Article 12.
Autorització de la despesa
L’autorització de la despesa és competència:
a) Del Govern o els consells d’administració de les entitats parapúbliques i de dret públic, per a les despeses superiors a 7.500 euros.
b) Del cap de Govern i els ministres del Govern, segons la secció pressupostària o el ministeri respectiu pel que fa al pressupost de l’Administració general, i dels directors de les entitats parapúbliques o de dret públic pel que fa als pressupostos respectius, per a les despeses inferiors o iguals a 7.500 euros.
Article 13.
Compromisos de despesa amb càrrec a futurs pressupostos
El Govern pot decretar despeses plurianuals corrents per a subministraments, prestació de serveis, assistència tècnica, gestió de serveis públics, arrendaments i altres negocis jurídics anàlegs i ajuts. L’import dels compromisos corresponents a cada un dels exercicis futurs no pot superar els límits següents, que s’han d’aplicar a l’import de cada un dels capítols econòmics de l’estat de despeses aprovat inicialment pel Consell General:
- En l’exercici immediatament següent, el 30% dels ingressos reals de l’exercici 2016.
- En el segon exercici, el 30% dels ingressos reals de l’exercici 2016.
- En el tercer exercici, el 40% dels ingressos reals de l’exercici 2016.
Article 14.
Finançament dels contractes d’obra amb abonament total del preu en un únic pagament en el moment de l’acabament i la recepció conforme de l’obra
S’autoritza el Govern a finançar els contractes d’obra, amb abonament total del preu en un únic pagament, previstos a l’article 16 d’aquesta, Llei mitjançant les opcions següents:
a) L’abonament del cost total dels contractes d’obra esmentats en diversos pagaments diferits en mensualitats o anualitats a partir del moment de l’acabament i la recepció conforme de les obres, ja sigui als adjudicataris de les obres, ja sigui a tercers als quals els adjudicataris de les obres hagin pogut cedir els drets de cobrament, d’acord amb la Llei 5/2008, del 15 de maig, d’acompanyament del Projecte de llei del pressupost 2008 sobre les noves formes de contractació i finançament d’obres públiques i la Llei 55/2010, del 22 de setembre, de modificació de la Llei 5/2008, del 15 de maig.
b) La licitació i l’adjudicació, si escau, de la concessió de les obres i/o la seva explotació dins del marc de la Llei 5/2008, del 15 de maig. L’entitat adjudicatària de la concessió se subrogaria en les obligacions de l’Administració general en els termes que es fixessin en el contracte de concessió.
c) L’abonament del cost total dels contractes d’obra esmentats en un únic pagament en el moment de l’acabament i la recepció conforme de l’obra als adjudicataris de les obres, finançat mitjançant la concertació d’operacions de crèdit, d’acord amb el que estableix l’article 25 d’aquesta Llei. El Govern també pot utilitzar aquesta opció de finançament, si escau, com a operació pont de les opcions dels apartats a) i b).
Article 15.
Obres subjectes a noves formes de contractació
S’autoritza el Govern a formalitzar, dins del marc de les noves formes de contractació i finançament d’obres públiques establertes en la Llei 5/2008, del 15 de maig, d’acompanyament del Projecte de llei del pressupost 2008 sobre les noves formes de contractació i finançament d’obres públiques, si escau, els projectes següents:
- Projecte núm. 2004-0000000003, “Desviació de Sant Julià de Lòria”.
D’acord amb la disposició addicional sisena de la Llei 5/2008, a continuació es detallen els quadres on figura l’inventari dels contractes d’obra pública finançats mitjançant el procediment establert en la Llei de referència que precisa les modalitats contractuals escollides, el règim jurídic dels contractes formalitzats corresponents a les obres acabades els anys 2012 i 2013 i dels nous contractes proposats, i els terminis previstos per al finançament de les obres.


Quadre.pdf


 

Projecte 2004-0000000003 Desviació de Sant Julià de Lòria
El projecte es compon de les fases següents, amb un import total de construcció estimat en 86.488 milers d’euros:
• Fase I (enllaç amb la CG1/pont de Fontaneda – enllaç avinguda Francesc Cairat/cruïlla carrer Isidre Valls), amb un import total de construcció estimat en 9.240 milers d’euros.
• Fase II (enllaç avinguda Francesc Cairat/cruïlla carrer Isidre Valls – enllaç avinguda Francesc Cairat/plaça Laurèdia), amb un import total de construcció estimat en 28.618 milers d’euros.
• Fase III (enllaç avinguda Francesc Cairat/plaça Laurèdia - boca nord del túnel de la Tàpia), amb un import total final de construcció de 27.531 milers euros.
• Fase IV (boca nord del túnel de la Tàpia – enllaç amb la CG1/pont d’Aixovall), amb un import total final de construcció 21.099 milers d’euros.
L’import total de construcció estimat de les fases I i II inclou el cost estimat de construcció pròpiament dit, el cost estimat de finançament durant l’execució de les obres, el cost estimat de la revisió de preus contractuals, una estimació del cost de liquidació i el cost de finançament de la revisió de preus i de la liquidació.
L’import final total de construcció de les fases III i IV inclou el cost de construcció pròpiament dit, el cost de finançament durant l’execució de les obres, el cost de la revisió de preus contractuals, el cost de liquidació i el cost de finançament de la revisió de preus i de la liquidació.
Els costos anyals de manteniment, conservació i explotació de l’obra s’estimen en un 1,75% del cost de la inversió.
El Govern va contractar les fases III i IV amb el sistema d’abonament total del preu en un únic pagament en el moment de l’acabament i la recepció conforme de l’obra, que va ser el mes de desembre del 2012 per a ambdós fases. L’abonament del cost total d’aquests contractes d’obra es va finançar mitjançant la concertació d’operacions de crèdit autoritzades mitjançant la Llei de pressupost anual corresponent. En concret, 42.814 milers d’euros del cost d’aquests contractes s’ha finançat amb el préstec formalitzat el 6 de juliol del 2012 (114.888 milers d’euros); i l’import restant del cost, de 5.816 milers d’euros, s’ha finançat amb endeutament formalitzat amb anterioritat a l’exercici 2011 i que es troba instrumentalitzat amb una pòlissa de crèdit sindicat.
Per a les fases I i II, el Govern té previst licitar les obres dins del marc de la Llei 5/2008, del 15 de maig, sobre les noves formes de contractació i finançament d’obres públiques, amb la possibilitat que l’entitat adjudicatària se subrogui en les obligacions de l’Administració general per a les fases III i/o IV en els termes que es fixin en el contracte de concessió. També es preveu la possibilitat que les fases III i IV de la desviació de Sant Julià puguin ser motiu d’un contracte d’explotació d’obra dins del marc d’un contracte de concessió d’obra pública que abastaria l’execució dels treballs de les fases I i II i l’explotació de les infraestructures de les fases I, II, III i/o IV. També es té en compte la possibilitat que s’adjudiquin les obres de les fases I i II i se n’aboni el preu en finalitzar-les, o fins a un termini màxim de vint anys, segons el capítol segon de la Llei 5/2008.
L’acabament complet de la desviació de Sant Julià s’estima en un termini màxim de trenta-sis mesos a comptar de la signatura del contracte (sis mesos de redacció de projecte per part de l’adjudicatari més trenta mesos d’execució des treballs).
Article 16.
Excepcions al tràmit de fiscalització
D’acord amb els articles 33.1 i 37.3 de la Llei general de les finances públiques i amb l’article 27 de la Llei 93/2010, del 16 de desembre, de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social, i de racionalització i d’optimització dels recursos de l’Administració, s’exceptuen del tràmit de fiscalització prèvia o crítica els expedients relatius a les despeses següents:
1. Les despeses corrents de consum de béns corrents i de serveis, i les despeses de personal dels subconceptes de formació i perfeccionament del personal i de dietes per formació i perfeccionament del personal, inferiors a 600 euros, respectivament, d’acord amb el Decret del 09-02-2011 d’aprovació del Reglament relatiu a la simplificació de procediments de pagament d’una quantitat escassa.
2. Les despeses d’un import igual o superior a 600 euros i no superiors a 7.500 euros del capítol 2, “Consum de béns corrents”, les quals s’han de fiscalitzar en la fase de liquidació sense perjudici del que estableix l’apartat 9.
3. Les despeses no superiors a 7.500 euros del capítol 6, “Inversions reals”; del capítol 3, “Despeses financeres”, i del capítol 4, “Transferències corrents”, les quals també s’han de fiscalitzar en la fase de liquidació.
4. Les despeses d’un import igual o superior a 600 euros i no superiors a 7.500 euros del subconcepte 16300, anomenat “Formació i perfeccionament de personal”, i del subconcepte anomenat “Dietes per formació i perfeccionament de personal”, respectivament, les quals també s’han de fiscalitzar en la fase de liquidació.
5. Les despeses del capítol 1, “Despeses de personal”, en concepte de retribucions del personal previstes en el pressupost inicial, les quals es comptabilitzen en el moment del pagament, en un sol acte que agrupa les diverses fases d’execució pressupostària anomenat ACLOP (autorització, compromís, liquidació, ordenament del pagament i pagament efectiu), i estan sotmeses a les comprovacions de control oportunes prèvies als pagaments.
6. Les despeses del capítol 4, “Transferències corrents”, en concepte de prestacions de branca general, de prestacions de branca jubilació i de prestacions familiars, respectivament; i les despeses del capítol 8, “Actius financers”, en concepte de préstecs i bestretes a mitjà i llarg termini fora del sector públic, les quals es comptabilitzen en el moment del pagament en un sol acte que agrupa les diverses fases d’execució pressupostària anomenat ACLOP (autorització, compromís, liquidació, ordenament del pagament i pagament efectiu) i estan sotmeses a les comprovacions de control oportunes prèvies als pagaments.
7. Les despeses que originen ordres de pagament per justificar, que s’han de fiscalitzar en la fase d’autorització i en la justificació preceptiva posterior.
8. Pel que fa a les despeses considerades als apartats 1, 2, 3 i 4, no se’n poden desagregar les factures que corresponguin a despeses de la mateixa naturalesa i s’adquireixin el mateix mes de cada exercici pressupostari.
9. Pel que fa a les despeses considerades a l’apartat 5, els complements retributius de qualsevol naturalesa no previstos o previstos de manera insuficient en el pressupost inicial del capítol 1, així com la contractació de personal tant per cobrir vacants com per prestar serveis, requereixen l’existència de disponibilitat pressupostària suficient per donar-hi la conformitat i estan subjectes a fiscalització prèvia.
10. El Govern pot determinar reglamentàriament les despeses referides a l’apartat 2 que són de caràcter periòdic o repetitiu i que no s’han de fiscalitzar en la fase de liquidació un cop ja s’ha fiscalitzat de manera prèvia la despesa inicial de l’acte o el contracte de què deriven o les seves modificacions.
Article 17.
Règim de concessió de transferències
1. Les transferències corrents nominatives en l’àmbit de subconcepte segons la classificació econòmica del pressupost es lliuren a mesura que les entitats afectades les demanin.
De manera mensual, el Govern comunica al Consell General la informació referent tant a les transferències lliurades com a les demandes denegades.
Un cop aprovada la liquidació de comptes de les entitats beneficiàries de transferències nominatives per part dels òrgans competents de les dites entitats, i sempre que no s’hagi compromès el total de la despesa pressupostada, aquests organismes han de retornar al Govern els ingressos obtinguts amb la transferència i no utilitzats durant l’exercici pressupostari. El Govern, amb sol·licitud prèvia de l’entitat beneficiària, pot autoritzar la dita entitat a mantenir els ingressos obtinguts amb la transferència i no utilitzats durant l’exercici pressupostari perquè no està afectada per finançar diferències de venciment entre els drets i les obligacions durant l’exercici, sempre que l’entitat acrediti al Govern aquestes necessitats de tresoreria i per finançar romanents de tresoreria negatius.
2. Les ajudes i les subvencions amb càrrec als crèdits pressupostaris inicials que no tenen assignació nominativa i que superen l’import de 7.500 euros s’han d’atorgar d’acord amb criteris de publicitat, concurrència i objectivitat, llevat de les ajudes acordades pel Govern en concepte de contribucions voluntàries per motiu de desastres naturals i de les ajudes en què, de forma raonada, no es pugui promoure la concurrència i que superin l’import de 7.500 euros, les quals es fan públiques en el moment de l’adjudicació.
Aquestes subvencions poden ser:
a) Subvencions corrents: El ministeri que atorga la subvenció ha d’establir, abans d’adoptar els acords d’atorgament, les bases reguladores d’aquest atorgament; com a mínim s’ha de fixar quina és l’activitat o el programa objecte de la subvenció i quina és la forma de justificació que els beneficiaris han de presentar per demostrar el compliment de la finalitat per a la qual s’ha atorgat la subvenció.
Aquestes subvencions són per fer front a despeses de funcionament que comportin un pagament; en cap cas no se subvencionen despeses d’amortitzacions ni provisions de l’exercici.
b) Subvencions de capital: El ministeri que atorga la subvenció ha d’aprovar prèviament les inversions que cal fer. La liquidació d’aquesta subvenció només es fa efectiva amb la presentació de la factura o els documents justificatius corresponents. Queda exempt d’aquesta justificació el Consell General.
Els crèdits per a despeses de subvencions de capital, amb caràcter plurianual o no, compromeses fins al 31 de desembre i que no s’hagin pogut liquidar durant l’exercici en no haver pogut l’entitat beneficiària de la subvenció presentar la factura o els documents justificatius corresponents, s’incorporen al pressupost de l’exercici següent.
3. Les transferències de capital als comuns es fan d’acord amb els terminis establerts per la Llei qualificada de transferències als comuns.
4. El Govern publica cada mes al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra totes les subvencions atorgades. No cal la publicitat en el cas de subvencions nominatives en el pressupost inicial i de les subvencions corresponents als departaments i als conceptes pressupostaris següents: Secretaria d’Estat d’Afers Socials, conceptes pressupostaris 482-50, 482-55, 482-60, 482-63, 482-65 i 482-90; Departament de Gestió de Recursos Sanitaris, concepte pressupostari 482-40; i Secretaria d’Estat d’Ocupació, concepte pressupostari 482-65.
5. En aplicació de l’article 14.1 de la Llei de creació de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, del 3 de setembre de 1993, i de les disposicions addicionals segona i tercera de la Llei de la taxa sobre el Registre de Titulars d’Activitats Econòmiques, del 20 de desembre de 1995, s’estableix que el 15,31% de la recaptació que genera la taxa sobre el Registre de Titulars d’Activitats Econòmiques es transfereix a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra per finançar les seves activitats.
Els pagaments de les quotes s’efectuen trimestralment, per quartes parts, i es calculen aplicant el 15,31% als ingressos efectivament recaptats en concepte de taxa sobre el Registre de Titulars d’Activitats Econòmiques, durant l’exercici pressupostari corresponent a l’any 2015, i fins al màxim de l’import dels crèdits de despesa pressupostats per a l’exercici 2016 en el subconcepte 41214, “Cambra de Comerç”.
Article 18.
Ajuts per a l’accés a l’habitatge
Les partides del Departament d’Habitatge destinades al pagament d’ajuts a l’arrendament s’atorguen sobre la base dels criteris i barems establerts en el reglament corresponent, que ha de tenir en compte de manera prioritària la situació econòmica de la llar que n’és beneficiària. Tota demanda denegada ho és de manera raonada d’acord amb criteris preestablerts.
Article 19.
Ajuts per facilitar l’accés a un habitatge de lloguer
Les partides del Departament d’Habitatge destinades a eliminar obstacles a l’emancipació i a facilitar l’accés a un habitatge de lloguer s’atorguen sobre la base dels criteris i barems establerts en el reglament corresponent, que ha de tenir en compte de manera prioritària la situació familiar i econòmica de la persona beneficiària. Tota demanda denegada ho és de manera raonada d’acord amb criteris preestablerts.
Article 20.
Pensions de solidaritat
La pensió de solidaritat, establerta en l’article 20 de la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat, del 17 d’octubre del 2002, es fixa en el mateix import que el salari mínim vigent durant l’any 2016.
Article 21.
Finançament de les despeses sanitàries, a càrrec de la seguretat social, derivades dels programes d’atenció social i sociosanitària previstos en la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat
El finançament de les despeses estrictament sanitàries derivades de les prestacions socials i sociosanitàries de suport a l’autonomia, a càrrec de la seguretat social, establertes en els articles article 16 i 17 de la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat, del 17 de novembre del 2002, es dur a terme d’acord amb el seu règim d’afiliació al sistema de seguretat social.
Article 22.
Retribucions del personal
1. D’acord amb el que disposa l’apartat 4 de la disposició addicional sisena de la Llei de la funció pública, es fixen els augments de tots els conceptes retributius inclosos en l’estructura salarial establerta a l’article 63 de la mateixa Llei, només amb l’índex de preus de consum (IPC) de l’any 2015. Aquest increment s’aplica a les retribucions dels funcionaris i agents de l’Administració de caràcter indefinit.
Per a l’exercici 2016, les retribucions íntegres dels agents de l’Administració de caràcter eventual, i del personal en actiu no sotmès a la legislació laboral s’incrementen amb l’índex de preus de consum (IPC) de l’any 2015.
2. Les retribucions del cap de Govern, dels ministres, del cap del Gabinet del Cap de Govern, del secretari general del Govern, dels secretaris d’Estat, d’altres alts càrrecs del Govern, dels ambaixadors, dels càrrecs directius dels organismes públics, dels de les entitats parapúbliques, dels de les societats públiques, i del personal de relació especial de l’Administració general només poden incrementar durant l’exercici 2016 amb l’índex de preus de consum (IPC) de l’any 2015.
Igualment, les retribucions del president i els altres membres del Consell Superior de la Justícia, dels magistrats, dels batlles, del fiscal general i dels fiscals adjunts només poden augmentar durant l’exercici 2016 amb l’índex de preus de consum (IPC) de l’any 2015.
3. Als criteris relatius al complement d’absorció, als quals fa referència la disposició transitòria primera de la Llei de la funció pública, no se’ls aplica cap increment.
4. Es faculta el Govern per actualitzar i publicar els annexos 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7 que figuren en la Llei de la funció pública, segons l’increment de l’índex de preus de consum (IPC).
5. Les prestacions complementàries per jubilació anticipada i jubilació obligatòria (aquesta última entesa com la suma de la pensió a càrrec de l’Administració general i de la pensió a càrrec de la Caixa Andorrana de Seguretat Social) dels empleats de l’Administració general s’incrementen amb l’índex de preus de consum (IPC). Amb la finalitat de determinar l’aplicació correcta de l’increment de l’IPC, la Caixa Andorrana de Seguretat Social ha d’informar el Govern de l’import de la pensió de jubilació que satisfà al personal en situació de jubilació obligatòria en el termini de 30 dies des de l’entrada en vigor d’aquesta Llei.
6. Els apartats 1, 2, 3, 4 i 5 són aplicables a les societats públiques, a les entitats parapúbliques, de dret públic i altres organismes públics, i a les entitats autònomes les despeses corrents de les quals es financen mitjançant transferència corrent del Govern.
Article 23.
Contractació de personal
1. Durant l’exercici 2016 es poden crear noves places de funcionaris i d’agents de l’Administració de caràcter indefinit, dins dels límits previstos al pressupost per a l’exercici 2016.
La provisió d’aquestes places l’acorda el Govern amb el vistiplau de la Secretaria d’Estat de Funció Pública. Per a la provisió d’aquestes places, cal l’informe preceptiu de la Direcció sobre l’estructura organitzativa del ministeri, departament, servei corresponent, amb la quantificació de les càrregues de treball del personal que ocupa les places adscrites al departament i al servei, i on quedi evidenciada l’eficiència econòmica, d’acord amb la metodologia i les directrius aprovades prèviament pel Govern a proposta de la Secretaria d’Estat de Funció Pública.
2. Durant l’exercici 2016 la meitat de les places vacants no ocupades per personal eventual que es generin o que s’hagin generat en anys anteriors, incloses les jubilacions, es poden cobrir amb personal fix (intern o extern) o personal de caràcter eventual, per a projectes estratègicament prioritaris acordats pel Govern, a excepció de les places de l’Administració general i de les entitats de dret públic i societats públiques que s’indiquen a continuació i que es poden cobrir totalment:
a) Administració general:
- Cossos especials de Policia, d’Institucions Penitenciàries, Banders, Educació, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament, i del Departament de Tributs i Fronteres.
- I les places adscrites al Cos General en el llocs de treball que tenen assignat un nivell de classificació que correspon als grup funcionals A i B del sistema de classificació professional que fixa la Llei de la funció pública, del 15 de desembre del 2000.
b) Les places adscrites al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària per donar resposta a les necessitats de personal assistencial que es puguin considerar prioritàries per raons sanitàries o sociosanitàries i que estan ocupades per personal amb contractes d’interinitat (ocupen una plaça vacant que encara no s’ha convocat per concurs públic) i que no siguin substitucions.
Per a la cobertura de personal assistencial, s’autoritza cobrir una vacant amb més d’una persona sempre que no s’excedeixi el nombre d’hores treballades pel lloc de treball que s’està cobrint.
c) Les places adscrites a la Caixa Andorrana de Seguretat Social corresponents a la Direcció de Prestacions i de cap de comptabilitat, en considerar-se llocs estratègics de l’entitat, i també les places necessàries que es puguin considerar prioritàries per donar resposta a les necessitats relatives a la implantació del Model andorrà d’atenció sanitària, així com per donar resposta a les necessitats dels assegurats i les empreses.
d) Les places vacants de personal fix de la Universitat d’Andorra, en considerar-se llocs prioritaris i estratègics de l’entitat per poder donar resposta al desenvolupament de les activitats relacionades amb la prestació dels serveis d’ensenyament superior.
3. Les places vacants ocupades per personal no fix es poden cobrir amb personal fix d’acord amb els principis de publicitat, igualtat i concurrència, amb acord del Govern, amb l’informe previ preceptiu de la Direcció i el vistiplau de la Secretaria d’Estat de Funció Pública.
4. Durant l’exercici 2016, la provisió de places en situació d’adscripció i de comissió de serveis s’ha de fer garantint els principis de publicitat, igualtat i concurrència, a excepció de les situacions suficientment justificades i aprovades per la Secretaria d’Estat de Funció Pública que es podran proveir directament.
5. Durant l’exercici 2016 les baixes mèdiques de fins a trenta dies no es poden cobrir amb personal eventual extern. El ministre encarregat de les finances, amb l’informe previ de la Secretaria d’Estat de Funció Pública i amb el vistiplau del Govern, pot autoritzar la cobertura de baixes mèdiques d’una durada superior a trenta dies.
De manera excepcional, es poden cobrir baixes amb una durada inferior a trenta dies per donar resposta a les necessitats de personal en els llocs de treball següents:
a) Administració general: de mestre, professor, psicopedagog, tècnic especialitzat en l’àmbit social, tècnic especialitzat en educació social, tècnic pedagògic en l’àmbit de la biblioteca escolar i col·laborador educatiu del Ministeri d’Educació i Joventut, que es deriven d’aplicar la legislació que regula el sistema educatiu andorrà.
b) Servei Andorrà d’Atenció Sanitària: personal assistencial: per motius d’urgència sanitària o sociosanitària, el director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària pot autoritzar la cobertura de baixes mèdiques dels col·lectius de personal assistencial, amb l’informe previ del Servei de Recursos Humans. Posteriorment, ha d’informar el Consell Directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària d’aquestes contractacions, amb la justificació corresponent.
6. Dels contractes amb personal eventual de prestació per obra o servei que estiguin vigents, se’n limita el nombre per a l’exercici 2016 al que hi ha previst al pressupost per a l’exercici 2016. Tanmateix, per la creació de nous serveis o per serveis estratègics o imprescindibles es poden crear prestacions per obra o servei, amb el vist i plau de la Secretaria d’Estat de Funció Pública.
7. Els apartats 1, 2, 3, 4, 5 i 6 són aplicables a l’Administració de justícia i a les entitats parapúbliques o de dret públic; i a les societats públiques, i altres organismes públics i a les entitats autònomes les despeses corrents de les quals es financen mitjançant transferència corrent del Govern. En aquests casos, les referències als òrgans de l’Administració general s’entenen substituïdes pels òrgans competents de les administracions o entitats esmentades que integren el pressupost de l’Estat.
8. Es consoliden les places adscrites al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària que es van aprovar en exercicis anteriors, per al desplegament del projecte estratègic d’eficiència energètica i per optimitzar la gestió i la planificació dels recursos humans de l’hospital, seguint amb el canvi de model de gestió iniciat el darrer exercici, tant en l’àmbit directiu com en l’àrea sociosanitària.
9. El Consell Superior de la Justícia, pel que fa al personal de l’Administració de justícia que es troba integrat dins del pressupost del ministeri que tingui atribuïdes les competències en matèria de justícia, les entitats parapúbliques, de dret públic, i altres organismes públics i les societats públiques les despeses corrents de les quals es financen mitjançant transferència corrent del Govern, han d’acordar un procediment per contractar personal eventual similar al que estableixen els apartats 2 i 3.
10. Les noves contractacions de personal de relació especial s’han de publicar al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
Capítol tercer. Operacions financeres
Article 24.
Operacions d’endeutament
1. S’autoritza el Govern perquè, a proposta del ministre encarregat de les finances, afronti les operacions d’endeutament següents:
a) Emetre deute públic o concertar operacions de crèdit per refinançar o substituir l’endeutament autoritzat, formalitzat, disposat i no disposat el 31 de desembre de l’exercici anterior a l’any en què la Llei es fa vigent.
b) Concertar operacions de crèdit en concepte de prestació de garanties mitjançant un aval en el marc del Programa destinat al finançament privilegiat d’empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors, d’acord amb el Decret del 10 de març del 2010; del Programa de crèdits destinat al finançament privilegiat d’empreses de valor afegit i/o de caràcter innovador, i del Programa de microcrèdits destinat al finançament privilegiat d’empreses o negocis de nova creació o establerts al país, d’acord amb el Decret del 13 de març del 2013, respectivament, per un import total màxim de 12.500.000 euros.
c) Concertar operacions de crèdit en concepte de prestació de garanties mitjançant un aval en el marc del Programa de finançament preferent per al foment de la rehabilitació del parc immobiliari, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables, d’un import màxim de 24.000.000 d’euros, d’acord amb la disposició addicional de la Llei 93/2010, del 16 de desembre, de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social, i de racionalització i d’optimització dels recursos de l’Administració; el Decret del 16 de març del 2011, i la Llei 21/2013, del 10 d’octubre, per al foment de la rehabilitació del parc immobiliari, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables, i el Reglament regulador del Programa esmentat.
d) Concertar noves operacions d’endeutament amb un venciment no superior a la data del 31 desembre del 2016, fins a un import màxim igual al 5% de les despeses corrents del pressupost de l’exercici en què la Llei es fa vigent, d’acord amb l’article 12, punt 8, de la Llei 32/2014, del 27 de novembre, de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal.
e) Emetre deute públic o concertar operacions de crèdit d’un import de 32.874.356,29 euros per finançar el dèficit previst en l’exercici 2016.
f) Concertar noves operacions d’endeutament per a l’exercici 2016 per fer front als crèdits aprovats en exercicis anteriors i reconduïts a l’exercici 2016.
g) Concertar operacions de crèdit per finançar el pagament dels contractes d’obra amb abonament total del preu en un únic pagament en el moment de l’acabament i la recepció conforme de l’obra, d’acord amb el que preveu l’article 14 d’aquesta Llei.
h) Concertar operacions d’endeutament per refinançar préstecs, crèdits o qualsevol altra operació d’endeutament, per un import de 20.022.376,10 euros, per fer front a les despeses derivades del procés de resolució de l’entitat Banca Privada d’Andorra, SA.
Aquest endeutament es destina al refinançament d’un préstec per part del Govern a l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries.
i) Concertar operacions de crèdit en concepte de prestació de garanties mitjançant avals i/o en concepte de préstecs, respectivament, destinats al finançament d’empreses i negocis que s’acullin als supòsits fixats per decret, en el marc de la Llei 8/2015, del 2 d’abril, de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats bancàries per un import total màxim de 17 milions d’euros.
2. S’autoritza l’entitat parapública Forces Elèctriques d’Andorra perquè pugui concertar operacions de crèdit per refinançar o substituir l’endeutament autoritzat, formalitzat, disposat i no disposat el 31 de desembre de l’exercici anterior a l’any en què la Llei es fa vigent, per fer front al pla d’inversió previst.
3. L’endeutament autoritzat l’any 2015 i no formalitzat el 31 de desembre d’aquest any es pot instrumentalitzar el 2016, per finançar els crèdits de les despeses compromeses que no s’hagin pogut efectuar durant el mateix exercici i que s’hagin d’incorporar al pressupost de l’any 2016, en aplicació de l’article 15.4 de la Llei general de les finances públiques.
Article 25.
Dipòsits de reserves en garantia
S’autoritza el Govern perquè, a proposta del ministre encarregat de les finances i amb l’informe previ de l’Institut Nacional Andorrà de Finances, determini la forma de remuneració i les altres condicions aplicables als dipòsits de reserves en garantia constituïts per les entitats financeres d’inversió i les societats gestores d’organismes d’inversió col·lectiva.
Article 26.
Preu de compra del punt de jubilació
El preu de compra del punt de jubilació per a l’exercici 2016 s’ha d’actualitzar en el mateix percentatge que el preu de venda del punt de jubilació.
Article 27.
Revaloració de les prestacions econòmiques pagades per la Caixa Andorrana de Seguretat Social
Les prestacions econòmiques pagades per la Caixa Andorrana de Seguretat Social l’import de les quals, un cop deduïdes les cotitzacions de la persona assegurada, sigui igual o superior al salari mínim oficial establert per a l’any 2016, no es revaloren durant l’any 2016. La resta de prestacions econòmiques es revalora d’acord amb l’índex de preus de consum (IPC).
Article 28.
Càlcul dels capitals de jubilació
L’índex d’actualització de les cotitzacions per a l’any 2016 que s’ha d’aplicar en el càlcul dels capitals de jubilació establerts en l’article 197 del Decret legislatiu del 16-09-2015 de publicació del text consolidat de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social, és l’índex de preus de consum (IPC) per a l’any 2015.
Article 29.
Interès legal i interès moratori
1. L’interès legal per a l’exercici 2016 queda establert en l’1,141%. En cas que el Govern no pagui als seus proveïdors en els terminis establerts legalment, ha d’incorporar al seu pagament els interessos legals de demora corresponents de forma automàtica.
2. L’interès moratori per a l’exercici 2016, previst a l’article 23 de la Llei 21/2014, del 16 d’octubre, de bases de l’ordenament tributari queda establert en el 2,282%.
Article 30.
Pròrroga pressupostària
Les despeses autoritzades amb càrrec als crèdits del pressupost prorrogat s’han d’imputar als crèdits autoritzats per aquesta Llei. Si en el pressupost prorrogat no consta el mateix concepte que en el pressupost per al 2015, el ministeri encarregat de les finances ha de determinar el concepte pressupostari a què s’ha d’imputar la despesa autoritzada. En aquest cas el Govern informa el Consell General de la decisió adoptada.
Article 31.
Índex de preus de consum
En cas que, al final de l’any 2015, l’índex de preus de consum (IPC) fos negatiu, s’hauria de prendre com a valor de referència per a l’any 2015 el 0%.
Disposició addicional primera
Es modifica la disposició addicional primera de la Llei 21/2006 de 14 de desembre de l’impost sobre les plusvàlues en els transmissions patrimonials i immobiliàries, que queda redactada de la manera següent:
“Disposició addicional primera
El valor d’adquisició previst a l’apartat 5 de l’article 8 s’ha d’actualitzar multiplicant-lo pels coeficients d’actualització següents, determinats en funció dels anys en què el bé immoble hagi estat en propietat de l’obligat tributari:

a) 1,00 per a l’any 2015
b) 1,00 per a l’any 2014
c) 1,01 per a l’any 2013
d) 1,04 per a l’any 2012
e) 1,05 per a l’any 2011
f) 1,05 per a l’any 2010
g) 1,07 per a l’any 2009
h) 1,11 per a l’any 208
i) 1,14 per a l’any 2007
j) 1,17 per a l’any 2006”

 
Disposició addicional segona
Es modifica l’article 94.3 de la Llei 37/2014, de l’11 de desembre, de regulació dels jocs d’atzar, que queda redactat de la manera següent:
“3. Les taxes establertes estan determinades per una quantitat fixa segons la tipologia de la llicència d’acord amb la relació següent:

Descripció
Taxa d’atorgament / Taxa de renovació
Taxa de manteniment

- Llicència de classe A
350.000 €
150.000 €

- Llicència de classe A 
200.000 €
100.000 €

- Llicència de classe B
50.000 €
25.000 €

- Llicència de classe C i C@
50.000 €
25.000 €

- Llicència de classe D@
200.000 €
100.000 €

- Llicència de classe E (*) (**) (^)
30 € a 500 €
-

- Llicència de classe G
5.000 €
2.500 €

- Llicència de classe H (***)
100 €
100 €

- Llicència de classe I
250 €
-

- Llicència de classe J
2.000 €
-

(*) A excepció de les rifes itinerants, que han de satisfer una única taxa de 25 € per dia amb un màxim de 250 €.

 
(**) A excepció de les entitats o associacions amb caràcter benèfic i sense ànim de lucre que sol·licitin la llicència de la classe E per a la pràctica d’alguna de les modalitats previstes, per a les quals la taxa serà de 0 €.
(^) L’import establert obeeix al preu de venda al públic del total dels premis oferts per llicència.
Fins a 1.000 € (^) correspon una taxa de 30 €
De 1.001 a 10.000 € (^) correspon una taxa de 180 €
A partir de 10.001 € (^) correspon una taxa de 500 €

(***) A excepció de les entitats o associacions amb caràcter benèfic i sense ànim de lucre que sol·licitin la llicència de la classe H per distribuir loteria, per a les quals la taxa d’atorgament serà de 0 € i la taxa de renovació serà de 0 €.”

 
Disposició addicional tercera
En coherència amb el que preveu la disposició addicional tercera (“Règim pressupostari i de control financer”) de la Llei 33/2014 del 27 de novembre, de creació de la societat pública Andorra Telecom, SAU, s’encomana a la Junta General de la societat que acordi un procediment que reguli la gestió i aprovació de les modificacions de crèdit pressupostari de l’entitat, llevat que aquestes modificacions comportin finançament a càrrec de l’Estat, cas en què s’hauran de regular d’acord amb el que disposa la Llei general de les finances públiques.
Disposició derogatòria primera
Es deroga l’apartat 2 de l’article 17 de la Llei 31/2008, del 18 de desembre, de mesures de reactivació econòmica, i els articles 12 i 25.4 de la Llei 93/2010, del 16 de desembre, de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social i d’optimització dels recursos de l’Administració.
Disposició derogatòria segona
Es deroga l’article 2 de la Llei 2/2012, del 15 de març, de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal i l’apartat b) de la disposició addicional cinquena de la mateixa Llei, de manera que el mes següent a l’aprovació d’aquesta Llei es re calculin les prestacions de jubilació voluntària afectades.
Disposició final primera
Es modifica l’article 7 de la Llei 2/2012, del 15 de març, de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal, que queda redactat com segueix:
“Article 7.
Sistema de gestió i avaluació de l’acompliment
L’aplicació del Sistema de gestió i avaluació de l’acompliment (GAdA) al personal de l’Administració general i de l’Administració de justícia en les etapes de gestió 2011-2012, 2013-2014, 2014-2015 i 2015-2016 queda totalment suspès, tant pel que fa a la gestió com a la retribució.”
Disposició final segona
1. Es modifica l’article 5 de la Llei 31/2008, del 18 de desembre, de mesures de reactivació econòmica, que queda redactat com segueix:
“Article 5.
Reserves de plaça
La durada màxima de les excedències amb reserva de plaça regulades a l’article 42 de la Llei de la funció pública que s’hagin sol·licitat a partir de l’entrada en vigor d’aquesta Llei és de dos mandats.”
2. Els funcionaris que a l’entrada en vigor d’aquesta Llei estiguin gaudint d’una excedència amb reserva de plaça, en virtut de l’article 5 de la Llei 31/2008, del 18 de desembre, de mesures de reactivació econòmica, poden mantenir la reserva de plaça per un mandat addicional.
Disposició final tercera
Es modifiquen els articles següents del Decret legislatiu del 20-5-2015 de publicació del text refós de la Llei general de les finances públiques, del 19 de desembre de 1996:
1. Es modifica el punt 3 de l’article 22, que queda redactat de la manera següent:
“3. El cap de Govern, amb l’acord previ del Govern:
a) Pot posar en vigor les despeses de capital previstes en el projecte de pressupost de l’Administració general pendent d’aprovació i que ja havien estat aprovades amb el caràcter de despeses plurianuals.
b) Pot fer efectives transferències als comuns.
c) Pot posar en vigor les despeses que es detallen a continuació, previstes en el Projecte de pressupost de l’Administració general pendent d’aprovació i que ja havien estat aprovades amb el caràcter de despeses plurianuals.
- Crèdits per a l’emancipació
- Crèdits per accedir a un habitatge de lloguer
- Subvencions a l’habitatge de lloguer
- Ajut a l’estudi d’ensenyament superior
- Ajut a l’estudi
- Ajudes de recerca
- Prestació per desocupació involuntària
- Prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris
d) Pot prorrogar en una sola vegada i a la bestreta els crèdits en concepte de prestació per desocupació involuntària i de prestacions econòmiques socials i sociosanitàries i les subvencions culturals a institucions sense ànim de lucre, del darrer pressupost general aprovat pel Consell General.
2. Es modifica el punt 2 de l’article 23, que queda redactat de la manera següent:
“2. El projecte ha d’incloure la determinació dels ingressos concrets destinats a finançar el crèdit extraordinari, que poden ser: recaptació més gran d’ingressos respecte als previstos; transferència d’altres crèdits que s’estimin reduïbles; aplicació de contribucions especials; nou endeutament; disminució de la tresoreria; venda de béns patrimonials; o dins del marc de la Llei 5/2008, del 15 de maig, d’acompanyament del Projecte de llei del pressupost 2008 sobre les noves formes de contractació i finançament d’obres públiques. El projecte s’ha d’acompanyar d’una memòria explicativa que justifiqui la necessitat i la urgència de dur a terme l’obra o prestar el servei de què es tracti.”
3. S’addicionen els apartats 3, 4, 5 i 6 a l’article 36, amb la redacció següent:
“3. El Govern ha d’aprovar, mitjançant un reglament, anualment i durant el primer trimestre de l’any posterior a l’any de tancament pressupostari, a proposta de la Intervenció General amb la conformitat prèvia del ministre encarregat de les finances, un programa de control pressupostari que determini les entitats parapúbliques o de dret públic, les societats públiques participades per l’Administració general amb incidència sobre les finances públiques i les entitats privades que reben subvencions, préstecs, avals i altres ajuts a càrrec del pressupost general, que estiguin subjectes al control pressupostari, així com la modalitat i l’abast de control a la qual estiguin subjectes.
4. La Caixa Andorrana de Seguretat Social queda subjecta al control pressupostari per part de la Intervenció General i, per tant, entra dins l’abast del programa de control pressupostari anual a què es refereix el punt 3.
5. El control dels drets econòmics o dels ingressos en el marc del control pressupostari es refereix al control inherent a la presa de raó en comptabilitat i al control posterior que es realitza mitjançant l’exercici del control financer permanent, l’abast del qual es determina reglamentàriament. La Intervenció General pot establir comprovacions específiques posteriors sobre determinats tipus de liquidacions d’ingressos.
6. La fiscalització de les devolucions d’ingressos entra dins l’abast del control pressupostari de les despeses.”
Disposició final quarta
Es modifiquen els articles següents de la Llei de contractació pública, del 9 de novembre del 2000:
1. Es modifica el paràgraf c) de l’apartat 1 de l’article 2, que queda redactat com segueix:
“c) La relació de servei dels funcionaris públics i els contractes de prestació de serveis regulats per la Llei de la funció pública i per la normativa laboral.”
2. Es modifica l’apartat 2 de l’article 54, que queda redactat com segueix:
“2. Els contractes a què es refereix l’article 52.1 que tinguin un import inferior a 12.000 euros, i també els declarats de caràcter sensible, poden ser objecte de contractació directa. Sempre que sigui possible, abans de formalitzar la contractació, l’òrgan contractant ha de consultar almenys dos empreses o professionals amb capacitat per executar el contracte. Una vegada feta la selecció de l’empresa o del professional, l’òrgan contractant hi convé el preu cert i la resta de condicions de l’encàrrec.
Es consideren de caràcter sensible els contractes que afectin la seguretat de l’Estat o les relacions internacionals del Principat d’Andorra, i els que corresponen a encàrrecs del cap de Govern, dels ministres o dels presidents de les entitats parapúbliques relatius a una matèria de la seva competència que té incidència en les directrius i decisions polítiques que determinen els objectius estratègics del Govern.
L’òrgan de contractació ha de declarar expressament el caràcter sensible o reservat del contracte, i ha de justificar-lo en l’expedient.”
3. Es modifica l’apartat 1 de l’article 66, que queda redactat com segueix:
“1. És requisit essencial per licitar amb les administracions haver constituït prèviament una fiança provisional, excepte en els supòsits a què es refereix l’article 69. En els casos en què l’Administració ha establert un tipus de licitació o estimació base del contracte, l’import de la fiança provisional és del 2% d’aquesta estimació; en els altres casos, l’Administració ha de determinar l’import de la fiança provisional, sense que pugui excedir el 2% de l’estimació del pressupost del contracte.”
Disposició final cinquena
Es modifica el punt 4 de l’article 38 de la Llei 10/2013, del 23 de maig, de l’Institut Nacional Andorrà de Finances, que queda redactat de la manera següent:
“4. La quota tributària està determinada per una quantitat fixa d’acord amb el que s’estableix a continuació:

Concepte de la taxa
Quota tributària de la taxa d’autorització prèvia i/o d’inscripció

Procés d’autorització prèvia
500 – 100.000 euros

Procés d’inscripció
300 – 50.000 euros”

Disposició final sisena
Es modifiquen els articles següents del Decret legislatiu del 16 de setembre del 2015 de publicació del text consolidat de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social:
1. Es modifica l’article 100, que queda redactat de la manera següent:
“Article 100.
Percentatges de cotització de les persones assalariades
Modificat per la Llei 18/2014
1. Els percentatges de cotització a la branca general, quan també es cotitza a la branca jubilació, són de:

Pagador
Percentatge

Part empresarial
7%

Part assalariada
3%

 
2. Qualsevol modificació del percentatge de cotització a la branca general es pot portar a terme per la Llei del pressupost per cada exercici econòmic.”
2. Es modifica l’article 101, que queda redactat de la manera següent:
“Article 101.
Cotització de les persones que realitzen una activitat econòmica per compte propi
Modificat per la Llei 18/2014
1. Les cotitzacions de les persones que realitzen una activitat per compte propi les satisfà directament la persona interessada.
2. La base de cotització és el salari global mensual mitjà cotitzat pel conjunt de les persones assalariades a la Caixa Andorrana de Seguretat Social de l’any natural immediatament anterior.
3. El percentatge de cotització és del 10%
4. Qualsevol modificació del percentatge de cotització a la branca general es pot portar a terme per la Llei del pressupost per cada exercici econòmic.”
3. Es modifica el punt 2 de l’article 13, que queda redactat de la manera següent:
“Article 13.
Persones assegurades indirectes
Modificat per la Llei 18/2014
2. La condició de persona assegurada indirecta es manté fins als vint-i-cinc anys quan les persones incloses en l’apartat anterior a les quals s’exigeix ser menor de divuit anys compleixen un dels dos requisits següents:
a) Cursen estudis en un establiment d’ensenyança reconegut i no treballen de forma regular. L’acreditació d’aquests requisits es fixa per reglament.
b) Estiguin inscrits en el Servei d’Ocupació d’Andorra.”
Disposició final setena
Es modifica el primer paràgraf de l’article 32 de la Llei 6/2014, del 24 d’abril, de serveis socials i sociosanitaris, referent al barem de valoració patrimonial, com segueix:
“Barem de valoració patrimonial
Es considera superat el barem de valoració patrimonial si els punts assignats al patrimoni de la persona interessada, valorats d’acord amb l’escala següent, igualen els 100 punts.
L’escala de valoració patrimonial és la següent:
1. Propietat immobiliària (no computa l’habitatge habitual):
a) Si el valor de mercat dels immobles és inferior a l’equivalent de 15 vegades el LECS personal en còmput anual, 0 punts.
b) Si el valor de mercat dels immobles està comprès entre l’equivalent de 15 i 30 vegades el LECS personal en còmput anual, 30 punts.
c) Si el valor de mercat dels immobles supera 30 vegades el LECS personal en còmput anual però és inferior a les 45 vegades el LECS, 60 punts.
d) Si el valor de mercat dels immobles és igual o superior a 45 vegades el LECS personal en còmput anual, 100 punts.
En el supòsit de propietats indivises, es distribueix el valor de l’immoble a parts iguals entre els propietaris, llevat que hi hagi proves en contra sobre la quota dels uns i dels altres.”
Disposició final vuitena
Es modifica la disposició addicional de la Llei 30/2007, del 20 de desembre, de la comptabilitat dels empresaris, modificada per la Llei 8/2010, del 22 d’abril, i per la Llei 26/2011, del 29 de desembre, que queda redactada com segueix:
“Disposició addicional
Tots els empresaris estan obligats a dipositar els seus comptes anuals en el Registre de Dipòsit de Comptes, del Registre de Societats, de conformitat amb el que disposa el reglament aprovat pel Govern. Els empresaris que tenen la forma de societat anònima o de societat de responsabilitat limitada es regeixen per la seva legislació específica. Els empresaris, diferents de les societats anònimes o de responsabilitat limitada, que tinguin una xifra anual d’ingressos totals inferior a 150.000 euros queden exclosos d’aquesta obligació.
S’encomana al Govern que modifiqui el Reglament que estableix el règim simplificat de comptabilitat. Aquest Reglament determina també la xifra anual total d’ingressos màxima perquè un empresari pugui acollir-se al règim simplificat de comptabilitat”.
Disposició final novena.
Aquesta Llei entra en vigor l’endemà de ser publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
Casa de la Vall, 10 de març del 2016
Vicenç Mateu Zamora
Síndic General
Nosaltres els coprínceps la sancionem i promulguem i n’ordenem la publicació en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
François Hollande Joan Enric Vives Sicília
President de la República Francesa Bisbe d’Urgell
Copríncep d’Andorra Copríncep d’Andorra
QUADRE RESUM PROJECTE DE PRESSUPOST 2016
GOVERN D’ANDORRA
Pressupost d’ingressos 2016
Classificació econòmica - Conceptes (euros)

1
 
 
Impostos directes
61.120.286,49

1
0
 
Sobre la renda
61.092.037,49

1
0
0
De les persones físiques
20.495.435,06

1
0
1
Societats / activitats econòmiques
35.127.986,00

1
0
3
Impost sobre la renda de no residents
5.468.616,43

1
2
 
Altres impostos directes
28.249,00

1
2
2
Altres impostos directes
28.249,00

2
 
 
Impostos indirectes
278.699.279,47

2
0
 
Sobre trans. patrim. i act.jurid.doc

1.874.865,96

2
0
0
Sobre transmissions intervius
1.874.865,96

2
1
 
Sobre el consum
275.223.157,00

2
1
0
Consum béns
124.328.353,23

2
1
1
Consum de serveis
3.187.486,20

2
1
3
Impostos especials
44.828.022,47

2
1
4
Sobre el tràfic exterior
102.879.295,10

2

2
 
Sobre el joc
1.601.256,51

2
2
0
Sobre el Joc
1.601.256,51

3
 
 
Taxes i altres ingressos
25.343.438,78

3
0
 
Taxes
11.571.120,57

3
0
0
Taxa d’activitats econòmiques
5.357.633,45

3
0
1
Taxa de vehicles
4.621.438,91

3
0
3
Taxa judicial
716.813,84

3
0
4
Taxa marques
303.572,28

3
0
7
Taxa sol·licituds de treball
556.583,32

3
0
8
Taxa Salut animal
5.402,67

3
0
9
 
9.676,10

3
1
 
Prestació de serveis
6.506.586,55

3
1
0
Legalització de documents
46.223,74

3
1
1
Llicències, permisos i autoritzacions
657.238,75

3
1
2
Serveis sanitaris
317.642,22

3
1
3
Certificats
39.494,94

3
1
4
Carnets escolars
1.218.756,88

3
1
5
Passaports
503.729,81

3
1
6
Inscripcions en registre
1.241.179,54

3
1
7
Inspeccions
13,02

3
1
8
Ús cartografia digital
113,28

3
1
9
Altres serveis
2.482.194,37

3
2
 
Venda de béns
449.147,33

3
2
0
Venda de publicacions pròpies
29.586,20

3
2
1
Impresos
90.099,38

3
2
3
Fotocòpies i altres prod. reprografia
2.046,86

3
2
4
Cartografia i fotografia aèria
36.955,40

3
2
6
Documentació diversa
50.650,21

3
2
7
Productes sanitaris
196.899,02

3
2
9
Altres béns
42.910,26

3
3
 
Reintegraments
126.350,74

3
3
1
De pressupost corrents
126.350,74

3
4
 
Altres ingressos

6.690.233,59

3
4
0
Sancions
3.715.138,70

3
4
2
Danys i imprevistos
529.583,32

3
4
3
Recàrrecs
2.445.215,97

3
4
4
Subhastes
295,60

5
 
 
Ingressos patrimonials
29.845.368,11

5
1
 
Int. Bestretes i préstecs concedits
609,24

5
1
8
A instit. sense finalitat de lucre
609,24

5
2
 
Int.de dipòsits i comptes bancaris
9.052,80

5
2
0
Interessos de comptes bancaris
9.052,80

5
3
 
Produc.de distribució de resultats
28.825.339,78

5
3
0
Distribució de resultats
28.825.339,78

5
4
 
Rendes d’immobles
761.135,58

5
4
1
Lloguers
64.900,56

5
4
4
Altres ingressos patrimonials
696.235,02

5
5
 
Resultat d’operacions comercials
236.745,31

5
5
0
Resultat d’operacions comercials
236.745,31

5
8
 
Interessos de demora
12.485,40

5
8
0
Interessos de demora
12.485,40

Total sense actius ni passius financers
395.008.372,85

8
 
 
Actius financers
1.640.461,63

8
1
 
Venda d’oblig. i bons fora del S.P
6.450,00

8
1
0
A curt termini
6.450,00

8
3
 
Reinteg. préstecs concedits fora SP

75.772,49

8
3
1
Préstecs a mig i llarg termini
75.772,49

8
4
 
Devolució de dipòsits i fiance constituïts
1.427.390,00

8
4
1
Devolució de fiances
1.427.390,00

8
7
 
Romanents de tresoreria
130.849,14

8
7
0
Romanent de tresoreria
130.849,14

9
 
 
Passius financers
451.211.677,93

9
0
 
Deute Públic
415.500.900,00

9
0
0
Deute públic
415.500.900,00

9
2
 
Préstecs rebuts de l’exterior
32.874.356,29

9
2
0
Préstecs c/t entitats privades
32.874.356,29

9
4
 
Dipòsits
21.421,64

9
4
1
Fiances
21.421,64

9
5
 
Benefici per encunyació de monedes
2.815.000,00

9
5
0
Benefici per encunyació de monedes
2.815.000,00

Total actius i passius financers
452.852.139,56

TOTAL PRESSUPOST D’INGRESSOS
847.860.512,41

 
Pressupost del sector públic 2016
Classificació econòmica
Pressupost de la Caixa Andorrana de Seguretat Social - CASS
Pressupost de despeses

 
 
 
 
Plurianuals

1
Despeses de personal
5.336.905,00
0,00
 

100
Retribucions bàsiques i altres remuneracions d’alts càrrecs
98.954,00
 
 

110
Remuneracions bàsiques personal fix
3.746.809,00
 
 

130
Remuneracions bàsiques personal eventual
807.928,00
 
 

160
Quotes seguretat social
652.156,00
 
 

163
Despeses socials del personal
31.058,00
 
 

2
Consum de béns corrents i serveis
2.499.363,00
0,00
 

202
Lloguer d’edificis i altres construccions
306.164,00
 
 

206
Lloguer d’equipaments per a informàtica
112.960,00
 
 

209
Lloguer altre immobilitzat material
12.100,00
 
 

210
Reparació i conservació de terrenys i béns naturals
0,00
 
 

212
Reparació i conservació d’edificis i altres construccions
6.000,00
 
 

213
Reparació i conservació de maquinària, instal·lacions i equipaments
81.200,00
 
 

214
Reparació i conservació de material de transport
7.500,00
 
 

215
Reparació i conservació de mobiliari i efectes
44.643,00
 
 

216
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
756.792,00
 
 

220
Material d’oficina
87.100,00
 
 

221
Subministraments
107.600,00
 
 

222
Comunicacions
60.600,00
 
 

223
Transport
50.708,00
 
 

224
Primes d’assegurances
12.272,00
 
 

225
Tributs
1.600,00
 
 

226
Altres serveis
135.580,00
 
 

227
Treballs realitzats per altres empreses
699.544,00
 
 

230
Reemborsaments de dietes
17.000,00
 
 

3
Despeses financeres
7.800,00
0,00
 

320
Prestacions de serveis bancaris
7.800,00
 
 

349
Serveis bancaris
0,00
 
 

4
Transferències corrents
222.277.957,00
0,00
 

421
Prestacions malaltia general
132.814.164,00
 
 

423
Prestacions de vellesa
89.448.793,00
 
 

424
Prestacions familiars
0,00
 
 

482
A famílies i institucions sense fins de lucre
15.000,00
 
 

 
Despeses corrents
230.122.025,00
0,00
 

6
Inversions Reals
797.284,00
194.000,00
 

603
Maquinària, instal·lacions i equipament
21.000,00
 
 

605
Mobiliari i estris
23.500,00
 
 

612
Edificis i altres construccions
0,00
 
 

613
Maquinària, instal·lacions i equipament
0,00
 
 

615
Mobiliari i estris
2.000,00
 
 

616
Equipaments per a processos d’informació
108.952,00
 
 

640
Immobilitzat immaterial
641.832,00
194.000,00
 

7
Transferències de capital
32.654.821,50
0,00
 

711
Tramsferències de capital S.P.
32.654.821,50
 
 

 
Despeses de capital
33.452.105,50
194.000,00
 

8
Actius financers
2.853.785,00
0,00
 

811
A mig i llarg termini
0,00
 
 

831
Préstec a mig i llarg termini fora SP
2.853.785,00
 
 

9
Passius financers
0,00
0,00
 

 
Variació d’actius i passius financers
2.853.785,00
0,00
 

 
Total pressupost de despeses
266.427.915,50
194.000,00
 

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
220.596.426,75

121
Cotitzacions branca malaltia general
102.130.058,75

123
Cotitzacions branca jubilació
118.466.368,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
1.274.995,00

319
Prestació de serveis de gestió
250.995,00

331
Reintegraments de prestacions branca general
850.000,00

332
Reintegraments de prestacions branca jubilació
40.000,00

341
Recàrrecs i sancions
98.000,00

345
Altres ingressos
36.000,00

4
Transferències corrents
41.722.573,75

421
Per prestacions de branca general
36.396.568,75

423
Per prestacions de branca jubilació
5.326.005,00

424
Per prestacions familiars
0,00

5
Ingressos patrimonials
2.000,00

524
Interessos de comptes bancaris
2.000,00

537
Interessos i dividends d’actius dels fons de reserva
0,00

541
Lloguer d’immobles
0,00

542
Rendes consums d’immobles
0,00

 
Ingressos corrents
263.595.995,50

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Ingressos de capital
0,00

8
Actius financers
2.831.920,00

831
Reintegrament de préstecs i bestretes fora S.P.
2.831.920,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
2.831.920,00

 
Total pressupost d’ingressos
266.427.915,50

 
Pressupost del Fons de Reserva de Jubilació
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
155.797,00

110
Remuneracions bàsiques, personal fix
109.076,00

130
Remuneracions bàsiques, personal eventual
22.100,00

160
Quotes seguretat social
19.021,00

163
Despeses socials del personal
5.600,00

2
Consum de béns corrents i serveis
1.215.064,00

210
Repar. i conservació de terrenys i béns naturals
7.800,00

212
Repar. i conservació edificis i altres construccions
57.000,00

213
Repar. i conservació maquinària i instal·lacions
61.100,00

215
Repar. i conservació mobiliari i efectes
4.800,00

220
Material d’oficina
12.600,00

221
Subministraments
159.040,00

222
Comunicacions
1.200,00

223
Transports
2.100,00

224
Assegurances
47.600,00

225
Tributs
144.179,00

226
Altres serveis
62.400,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
641.745,00

230
Reemborsament de dietes
13.500,00

3
Despeses financeres
3.860.157,00

320
Prestacions de serveis bancaris
21.600,00

349
Altres despeses financeres
3.838.557,00

4
Transferències corrents
0,00

 
Despeses corrents
5.231.018,00

6
Inversions Reals
1.737.706,00

603
Maquinària, instal·lacions i equipaments (noves)
27.000,00

612
Edificis i altres construccions
1.634.656,00

613
Maquinària, instal·lacions i equipaments (de reposició)
31.050,00

615
Mobiliari i estris
45.000,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
1.737.706,00

8
Actius financers
27.778.872,50

811
Aportacions a fons de reserva BR.Jubilació
27.772.872,50

831
Préstecs i bestretes a mig i llarg termini fora SP
6.000,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
27.778.872,50

 
Total pressupost de despeses
34.747.596,50

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
0,00

5
Ingressos patrimonials
2.092.775,00

537
Interessos i dividends
48.750,00

541
Lloguers de béns immobles
1.968.425,00

542
Altres rendes per consums d’immobles
75.600,00

 
Ingressos corrents
2.092.775,00

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
32.654.821,50

720
Transferència de capital SP
32.654.821,50

 
Ingressos de capital
32.654.821,50

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
34.747.596,50

 
Pressupost de l’Institut Nacional Andorrà de Finances - INAF
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
1.897.850,00

100
Consell d’administració
110.000,00

120
Remuneracions bàsiques i altres remuneracions personal contractual
1.474.000,00

130
Remuneracions bàsiques i altres personal eventual
8.000,00

160
Quotes de seguretat social
225.850,00

163
Despeses socials del personal
80.000,00

2
Consum de béns corrents i serveis
1.363.300,00

202
Edificis i altres construccions
103.000,00

212
Reparació i conservació d’edificis i altres construccions
3.200,00

213
Reparació i conservació de maquinària, instal·lacions i equipaments
3.600,00

215
Reparació i conservació de mobiliari i efectes
400,00

216
Reparació i conservació d’equips informàtics
95.000,00

219
Reparació i conservació d’altre immobilitzat
500,00

220
Material d’oficina
24.100,00

221
Subministraments
10.000,00

222
Comunicacions
35.500,00

224
Primes d’assegurances
7.000,00

225
Tributs
20.000,00

226
Altres serveis
95.000,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
900.000,00

231
Locomoció
66.000,00

3
Despeses financeres
12.500,00

340
Interessos de dipòsits
12.500,00

4
Transferències corrents
0,00

 
Despeses corrents
3.273.650,00

6
Inversions Reals
687.150,00

603
Maquinària, instal·lacions i equipament
12.150,00

605
Mobiliari i estris
25.000,00

606
Equips per a processos d’informació
50.000,00

640
Immobilitzat immaterial
600.000,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
687.150,00

8
Actius financers
45.569.000,00

801
Adquisició deute sector públic a llarg termini
45.569.000,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
45.569.000,00

 
Total pressupost de despeses
49.529.800,00

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
1.550.900,00

321
Taxes
363.000,00

322
Taxes anuals de supervisió
1.187.900,00

4
Transferències corrents
0,00

5
Ingressos patrimonials
561.800,00

531
Interessos de dipòsits
105.600,00

532
Interessos de títols i valors de deute de l’Estat
456.200,00

 
Ingressos corrents
2.112.700,00

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Ingressos de capital
0,00

8
Actius financers
47.417.100,00

801
Alienació deute sector públic a llarg termini
41.569.000,00

870
Incorporació romanents de tresoreria
5.848.100,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
47.417.100,00

 
Total pressupost d’ingressos
49.529.800,00

 
Pressupost del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària - SAAS
Pressupost de despeses

 
 
 
Plurianuals

1
Despeses de personal
37.790.884,00
0,00

110
Remuneracions bàsiques i altres
32.430.698,00
 

160
Quotes seguretat social
4.741.119,00
 

163
Despeses socials del personal
619.067,00
 

2
Consum de béns corrents i serveis
19.740.019,00
3.500.000,00

202
lloguers de terrenys i béns naturals
458.217,00
 

203
Lloguer de maquinària, instal·lacions i equipaments
82.864,00
 

213
Reparació i conservació maquinària, instal·lacions i equipaments
580.000,00
 

216
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
903.000,00
 

218
Reparació i conservació d’aparells i instruments mèdics
374.500,00
 

220
Material d’oficina
113.500,00
 

221
Subministraments
11.006.999,00
 

222
Comunicacions
260.000,00
 

223
Transport
56.000,00
 

224
Primes d’assegurances
275.500,00
 

225
Tributs
11.000,00
 

226
Altres serveis
35.000,00
 

227
Treballs realitzats per altres empreses
5.556.000,00
3.500.000,00

231
Locomoció
27.439,00
 

3
Despeses financeres
39.000,00
0,00

349
Altres despeses financeres
39.000,00
 

4
Transferències corrents
3.000,00
0,00

482
Transferències corrents a institucions sense finalitat de lucre
 
 

485
Transferències corrents a institucions sense finalitat de lucre
3.000,00
 

 
Despeses corrents
57.572.903,00
3.500.000,00

6
Inversions Reals
2.253.122,00

720.698,00

603
Maquinària, instal·lacions i equipaments
79.000,00
 

606
Equipaments per a processos d’informació
72.500,00
 

612
Edificis i altres construccions
224.000,00
 

613
Maquinària, instal·lacions i equipaments
1.102.062,00
720.698,00

614
Material de transport
2.500,00
 

615
Mobiliari i estris
315.060,00
 

616
Equipaments per a processos d’informació
50.000,00
 

640
Immobilitzat immaterial
408.000,00
 

7
Transferències de capital
0,00
0,00

 
Despeses de capital
2.253.122,00
720.698,00

8
Actius financers
0,00
0,00

9
Passius financers
0,00
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00
0,00

 
Total pressupost de despeses
59.826.025,00
4.220.698,00

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
11.584.503,00

411
Altres subvencions de l’Administració de l’Estat
11.584.503,00

5
Ingressos patrimonials
46.088.400,00

570
Resultats d’operacions comercials
46.088.400,00

 
Ingressos corrents
57.672.903,00

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
2.153.122,00

761
Ministeri de Salut
2.153.122,00

 
Ingressos de capital
2.153.122,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
59.826.025,00

 
 
Pressupost de Forces Elèctriques d’Andorra - FEDA
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
5.927.713,88
0,00

110
Remuneracions bàsiques i altres personal fix
4.519.885,26
 

130
Remuneracions bàsiques i altres personal eventual
370.771,00
 

160
Quotes seguretat social
712.240,62
 

161
Prestacions socials
150.132,00
 

163
Despeses socials del personal
174.685,00
 

2
Consum de béns corrents i serveis
36.372.087,76
4.690.144,00

200
Lloguer terrenys i bens naturals
0,00
 

202
Lloguer edificis i altres construccions
33.093,48
 

206
Lloguer equipaments per informàtica
5.100,00
 

212
Edificis i altres construccions
571.300,00
140.000,00

213
Maquinària i instal·lacions i equipaments
1.732.358,00
1.020.000,00

214
Material de transport
38.648,00
 

215
Mobiliari i estris
6.000,00
 

216
Equips d’informàtica
401.542,89
726.894,00

220
Material d’oficina
139.200,00
 

221
Subministraments corrents
86.429,37
 

222
Comunicacions
162.000,00
 

223
Transport
17.605,51
 

224
Primes d’assegurances
431.800,00
1.722.000,00

225
Tributs
711.931,02
 

226
Altres serveis
660.099,01
315.250,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
849.812,13
766.000,00

228
Subministraments
30.511.068,35
 

230
Reemborsament de dietes
2.100,00
 

231
Locomoció
12.000,00
 

3
Despeses financeres
325.994,78
0,00

310
Interessos de préstecs
324.994,78
 

330
Interessos de comptes corrents
1.000,00
 

4
Transferències corrents
114.000,00
0,00

482
Institucions sense finalitat de lucre
114.000,00
 

 
Despeses corrents
42.739.796,42
4.690.144,00

6
Inversions Reals
20.559.646,63
35.690.000,00

600
Terrenys i béns naturals
9.000.000,00
500.000,00

602
Edificis i altres construccions
4.780.000,00
8.050.000,00

603
Maquinària, instal·lacions i equipament
5.097.700,63
25.060.000,00

604
Material de transport
70.000,00
280.000,00

605
Mobiliari i material de despatx
90.000,00
150.000,00

606
Material informàtic
200.000,00
900.000,00

609
Energies renovables
270.000,00
 

640
Immobilitzat immaterial
1.051.946,00
750.000,00

7
Transferències de capital
3.125.339,78
0,00

750
Transferències de capital
2.525.339,78
 

781
Fundacions
600.000,00
 

 
Despeses de capital
23.684.986,41
35.690.000,00

8
Actius financers
0,00
0,00

9
Passius financers
2.583.556,20
0,00

913
Amortització de préstecs
2.208.610,11
 

940
Devolució de dipòsits
374.946,09
 

 
Variació d’actius i passius financers
2.583.556,20
0,00

 
Total pressupost de despeses
69.008.339,02
40.380.144,00

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
15.200,00

410
Transferències a entitats parapúbliques
15.200,00

5
Ingressos patrimonials
60.066.583,38

530
Comptes bancaris
17.214,67

571
Venda de béns
2.000,00

572
Prestació de serveis
59.974.133,85

573
Altres ingressos
73.234,86

 
Ingressos corrents
60.081.783,38

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Ingressos de capital
0,00

8
Actius financers
8.478.372,28

870
Romanent de tresoreria
8.478.372,28

9
Passius financers
448.183,36

940
Dipòsits rebuts
448.183,36

 
Variació d’actius i passius financers
8.926.555,64

 
Total pressupost d’ingressos
69.008.339,02

 
Pressupost de l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya - EFPEM
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
184.112,71

110
Remuneracions bàsiques i altres remuneracions personal fix
156.691,67

160
Quotes seguretat social
22.720,30

161
Pensions d’aportacions definitiu (assimilats)
4.700,74

2
Consum de béns corrents i serveis
164.093,44

215
Reparació i conservació, mobiliari i efectes
25,00

216
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
300,00

220
Material d’oficina
1.600,00

221
Subministraments
1.625,00

222
Comunicacions
1.850,00

223
Transport
500,00

224
Primes d’assegurances
3.500,00

226
Altres serveis
1.000,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
153.093,44

230
Reemborsament de dietes
300,00

231
Locomoció i desplaçaments de personal
300,00

3
Despeses financeres
350,00

349
Altres despeses financeres
350,00

4
Transferències corrents
0,00

 
Despeses corrents
348.556,15

6
Inversions Reals
3.000,00

605
Mobiliari i estris
2.000,00

606
Equipaments per a processos d’informació
1.000,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
3.000,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
351.556,15

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
166.578,00

310
Validació titulacions estrangeres
13.048,00

320
Matriculació cursos
147.630,00

325
Drets exàmens
2.080,00

326
Proves accés
3.805,00

330
Carnets educador esportiu act. Medi natural
15,00

4
Transferències corrents
138.569,84

409
Subvencions de l’Administració de l’Estat
138.569,84

5
Ingressos patrimonials
0,00

 
Ingressos corrents
305.147,84

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
3.000,00

709
Transferències de capital de l’Estat
3.000,00

 
Ingressos de capital
3.000,00

8
Actius financers
43.408,31

870
Romanent de tresoreria
43.408,31

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
43.408,31

 
Total pressupost d’ingressos
351.556,15

 
Pressupost de l’Institut d’Estudis Andorrans - IEA
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
769.748,58

110
Remuneracions bàsiques i altres personal fix
658.997,49

130
Remun. Bàsiq. I altres, agent Adm. Caràcter eventual
0,00

160
Quotes seguretat social
101.508,20

161
Prestacions socials
9.242,89

2
Consum de béns corrents i serveis
179.812,99

202
Lloguer edificis i altres construccions
21.264,48

213
Reparació i conservació maquinària, instal·lacions i equipament
17.582,00

214
Reparació i conservació, material de transport
200,00

215
Reparació i conservació, mobiliari i efectes
100,00

216
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
6.820,00

219
Reparació i conservació d’altre immobilitzat
2.184,00

220
Material d’oficina
9.340,02

221
Subministraments
7.750,00

222
Comunicacions
12.396,97

223
Transports
250,00

224
Primes d’assegurances
2.060,00

225
Tributs
48,50

226
Altres serveis
33.688,22

227
Treballs realitzats per altres empreses
56.428,80

230
Reemborsament de dietes
2.450,00

231
Locomoció
7.250,00

3
Despeses financeres
1.000,00

349
Altres despeses financeres
1.000,00

4
Transferències corrents
0,00

 
Despeses corrents
950.561,57

6
Inversions Reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
0,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
950.561,57

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
950.561,57

401
Subvencions per activitat econòmica
950.561,57

5
Ingressos patrimonials
0,00

 
Ingressos corrents
950.561,57

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Ingressos de capital
0,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
950.561,57

 
Pressupost de la Universitat d’Andorra
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
1.984.292,90

100
Remuneracions bàsiques i altres Alts càrrecs
117.106,60

110
Remuneracions bàsiques i altres remuneracions personal fix
1.243.530,86

130
Remuneracions bàsiques i altres remuneracions de personal eventual
281.780,77

160
Quotes seguretat social
243.966,51

161
Prestacions socials
73.288,16

163
Despeses de formació i perfeccionament del personal
24.620,00

2
Consum de béns corrents i serveis
809.625,95

202
Lloguer edificis i altres construccions
9.860,76

213
Reparació i conservació maquinària, instal i equipaments
71.241,35

215
Reparació i conservació. Mobiliari i efectes
608,04

216
Reparació i conservació d’equipaments
2.000,00

220
Material subministrament i altres
41.939,13

221
Subministraments
58.217,64

222
Comunicacions
10.892,23

223
Transport
9.125,00

224
Primes d’assegurances
6.975,20

226
Altres serveis
82.905,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
508.361,60

230
Reemborsament de dietes
2.000,00

231
Locomoció i desplaçament del personal
5.500,00

3
Despeses financeres
1.300,00

349
Altres despeses financeres
1.300,00

4
Transferències corrents
91.841,69

482
A institucions sense finalitat de lucre
91.841,69

 
Despeses corrents
2.887.060,54

6
Inversions Reals
97.750,00

603
Maquinària i instal·lacions
25.000,00

605
Mobiliari i estris
5.250,00

606
Equipaments per a processos d’informació
35.000,00

608
Altres immobilitzat material
32.500,00

640
Immobilitzat immaterial
 

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
97.750,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
2.984.810,54

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
532.193,41

311
Matricules, cursos i drets
507.284,77

313
Certificats
1.170,00

319
Altres serveis
22.613,64

320
Matricules/Documentació
1.125,00

4
Transferències corrents
2.302.441,13

400
Transferències corrents
2.255.413,00

440
Subvencions altres entitats
47.028,13

5
Ingressos patrimonials
15.473,00

520
Altres ingressos financers
1.400,00

541
Lloguers
14.073,00

 
Ingressos corrents
2.850.107,54

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

702
Subvencions de capital MIG
 

 
Ingressos de capital
0,00

8
Actius financers
134.703,00

870
Romanents de tresoreria
134.703,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
134.703,00

 
Total pressupost d’ingressos
2.984.810,54

 
Pressupost Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA)
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
0,00

2
Consum de béns corrents i serveis
32.055,00

213
Reparació i conservació maquinària, instal·lacions i equipaments
200,00

215
Reparació i conservació mobiliari
200,00

216
Reparació i conservació equipaments informàtics
300,00

220
Material d’oficina
3.500,00

221
Subministraments
760,00

222
Comunicacions
765,00

223
Transports
150,00

224
Primes d’assegurances
830,00

226
Altres serveis
17.500,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
5.350,00

230
Reemborsament de dietes
1.000,00

231
Locomoció i desplaçaments personal
1.500,00

3
Despeses financeres
400,00

349
Comissions serveis bancaris
400,00

4
Transferències corrents
0,00

 
Despeses corrents
32.455,00

6
Inversions Reals
1.160,00

605
Mobiliari, equipaments d’oficina, d’impressió i reproducció
1.050,00

608
Material telecomunicacions
60,00

640
Aplicacions Informàtiques
50,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
1.160,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
33.615,00

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
33.615,00

402
Altres subvencions de l’Estat
33.615,00

5
Ingressos patrimonials
0,00

 
Ingressos corrents
33.615,00

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Ingressos de capital
0,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
33.615,00

 
Pressupost Societat de Gestió Col·lectiva de Drets d’Autor i Drets Veïns del Principat d’Andorra (SDADV)
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
34.900,00

110
Remuneracions bàsiques i altres, personal fix
30.480,00

160
Quotes seguretat social
4.420,00

2
Consum de béns corrents i serveis
218.942,66

208
Lloguer altre immobilitzat immaterial
156.056,66

209
Lloguer altre immobilitzat material
300,00

220
Material d’oficina
1.500,00

222
Comunicacions
950,00

225
Tributs
0,00

226
Altres serveis
4.600,00

227
Treballs realitzats per empreses, estudis i treballs tècnics
53.536,00

230
Reemborsament de dietes
1.000,00

231
Locomoció
1.000,00

3
Despeses financeres
500,00

330
Interessos comptes corrents
500,00

4
Transferències corrents
18.984,60

482
A famílies i institucions sense finalitat de lucre
17.339,60

492
A l’exterior
1.645,00

 
Despeses corrents
273.327,26

6
Inversions Reals
12.000,00

640
Immobilitzat immaterial
12.000,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
12.000,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
285.327,26

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
0,00

5
Ingressos patrimonials
288.993,82

550
Ingressos patrimonials
288.993,82

 
Ingressos corrents
288.993,82

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Ingressos de capital
0,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
288.993,82

 
Pressupost Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ)
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
167.033,08

100
Retribucions bàsiques, altres remun. Alts càrrecs
80.000,05

110
Personal contractual
65.880,36

160
Quotes seguretat social personal contractual
21.152,67

2
Consum de béns corrents i serveis
196.432,51

202
Lloguer edificis i altres construccions
9.600,00

206
Lloguer equipament per a informació
326,04

213
Reparació i conservació maq., instal·lacions i equip.
40,00

216
Reparació i conservació material informàtic
1.440,00

220
Material d’oficina
1.322,26

221
Subministraments
1.400,00

222
Comunicacions
4.204,21

223
Transports
500,00

224
Primes d’assegurances
400,00

226
Altres serveis
9.600,00

227
Treballs realitzats per empreses, estudis i treballs tècnics
155.160,00

230
Reemborsament de dietes
6.940,00

231
Locomoció
5.500,00

3
Despeses financeres
1.000,00

349
Altres despeses
1.000,00

4
Transferències corrents
0,00

482
A famílies i institucions sense finalitat de lucre
0,00

 
Despeses corrents
364.465,59

6
Inversions Reals
2.390,74

605
Mobiliari i estris
1.136,74

640
Immobilitzat immaterial
1.254,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
2.390,74

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
366.856,33

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
2.000,00

309
Altres taxes
2.000,00

4
Transferències corrents
362.465,59

440
Govern d’Andorra
362.465,59

5
Ingressos patrimonials
0,00

 
Ingressos corrents
364.465,59

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
2.390,74

740
Govern d’Andorra
2.390,74

 
Ingressos de capital
2.390,74

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
366.856,33

 
Pressupost Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB)
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
252.865,44

100
Retribucions bàsiques, altres remun. Alts càrrecs
223.019,41

110
Personal contractual
16.507,92

160
Quotes seguretat social
13.338,11

2
Consum de béns corrents i serveis
494.846,45

202
Lloguer edificis i altres construccions
24.001,56

206
Lloguer equipaments per a informació
802,56

212
Reparació i conservació d’edificis i altres construccions
0,00

216
Reparació i conservació material informàtic
360,00

220
Material d’oficina
6.096,38

221
Subministraments
3.000,00

222
Comunicacions
3.408,12

223
Transports
500,00

224
Primes d’assegurances
600,00

227
Treballs realitzats per empreses, estudis i treballs tècnics
407.877,83

230
Reemborsament de dietes
16.120,00

231
Locomoció
32.080,00

3
Despeses financeres
3.600,00

349
Altres despeses
3.600,00

4
Transferències corrents
0,00

 
Despeses corrents
751.311,89

6
Inversions Reals
418,00

603
Maquinària, instal·lacions i equipament
0,00

605
Mobiliari i estris
418,00

606
Equipaments i processos d’informació
0,00

640
Immobilitzat immaterial
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
418,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
751.729,89

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
751.311,89

440
Govern d’Andorra
751.311,89

5
Ingressos patrimonials
0,00

 
Ingressos corrents
751.311,89

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
418,00

740
Govern d’Andorra
418,00

 
Ingressos de capital
418,00

8
Actius financers
0,00

811
 
 

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos

751.729,89

 
Pressupost Andorra Telecom, SAU
Pressupost de despeses

 
 
 
Plurianuals

1
Despeses de personal
12.587.221,00
0,00

110
Remuneracions bàsiques i altres personal fix
9.159.100,00
 

130
Remuneracions bàsiques i altres personal eventual
690.839,00
 

160
Quotes seguretat social
1.455.491,00
 

161
Prestacions socials
647.066,00
 

163
Despeses socials del personal
634.725,00
 

2
Consum de béns corrents i serveis
32.525.945,00
0,00

202
Lloguers edificis i altres construccions
163.075,00
 

210
Reparació, manteniment i conservació
12.134.120,00
 

220
Material d’oficina
48.460,00
 

221
Subministraments
1.703.440,00
 

222
Comunicacions
89.750,00
 

223
Transport
8.100,00
 

224
Primes d’assegurances
392.760,00
 

225
Tributs
2.313.505,00
 

226
Altres serveis
656.860,00
 

227
Treballs realitzats per altres empreses
4.202.084,00
 

228
Operadors de telecomunicacions
6.422.090,00
 

229
Subministraments destinats a la venda
4.282.151,00
 

230
Reemborsament de dietes
7.600,00
 

231
Locomoció
101.950,00
 

3
Despeses financeres
204.780,00
0,00

349
Altres despeses financeres
204.780,00
 

4
Transferències corrents
285.043,00
0,00

492
Transferències corrents a altres organismes
285.043,00
 

 
Despeses corrents
45.602.989,00
0,00

6
Inversions Reals
30.296.364,00
37.724.385,00

602
Edificis i altres construccions
7.335.721,00
26.056.385,00

603
Maquinària i instal·lacions
16.108.692,00
5.650.000,00

604
Material de transport
140.000,00
 

605
Mobiliari i estris
40.000,00
 

606
Equipaments per a processos d’informació
1.251.500,00
3.650.000,00

640
Immobilitzat immaterial
5.420.451,00
2.368.000,00

7
Transferències de capital
26.900.000,00
0,00

750
Transferències de capital a Govern
26.300.000,00
 

781
A organismes sense ànim de lúcre
600.000,00
 

 
Despeses de capital
57.196.364,00
37.724.385,00

8
Actius financers
47.107.624,00
0,00

800
Adquisició deute SP a curt termini
1.000.000,00
 

801
Adquisició deute sector públic llarg termini
45.107.624,00
 

821
Operacions de capital altres empreses
1.000.000,00
 

9
Passius financers
0,00
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
47.107.624,00
0,00

 
Total pressupost de despeses
149.906.977,00
37.724.385,00

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
0,00

5
Ingressos patrimonials

91.164.381,00

500
Interessos de títols i valors de l’estat
1.057.914,00

520
Interessos de dipòsits i comptes bancaris
310.000,00

560
Facturació a clients
52.318.467,00

561
Facturació a operadors
37.478.000,00

 
Ingressos corrents

91.164.381,00

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Ingressos de capital
0,00

8
Actius financers
58.742.596,00

801
Alienació deute SP llar termini
58.742.596,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
58.742.596,00

 
Total pressupost d’ingressos
149.906.977,00

 
Pressupost de la Ràdio i Televisió d’Andorra, SA - RTVASA
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
2.266.829,86

110
Remuneracions bàsiques i altres remuneracions personal fix
1.885.798,28

130
Remuneracions bàsiques i altres remuneracions personal eventual
90.035,66

160
Quotes seguretat social
286.495,92

163
Despeses socials del personal
4.500,00

2
Consum de béns corrents i serveis
1.073.414,93

202
Lloguer edificis i altres construccions
161.280,00

203
Lloguer de maquinària, instal·lacions i equipaments
106.138,72

204
Lloguer de transport
12.960,00

208
Lloguer d´altres serveis
52.540,00

213
Maquinària i instal·lacions i equipaments
74.846,01

214
Reparació i conservació. Material de transports
6.000,00

216
Reparació i conservació d´equips informàtics
32.954,47

220
Material d’oficina
12.834,96

221
Subministraments corrents
119.156,00

222
Comunicacions
52.697,28

223
Transport
800,00

224
Primes d’assegurances
32.364,48

225
Tributs
3.950,00

226
Altres serveis
275.084,79

227
Treballs realitzats per altres empreses
123.808,22

230
Reemborsament de dietes
3.000,00

231
Locomoció
3.000,00

3
Despeses financeres
3.000,00

349
Altres despeses financeres
3.000,00

4
Transferències corrents
0,00

 
Despeses corrents

3.343.244,79

6
Inversions Reals
156.846,69

603
Maquinària, instal·lacions i equipament - Inversions noves
22.000,00

613
Maquinaria, Instal·lacions i equipaments-Inversions de reposició
57.346,69

615
Mobiliari i estris
1.500,00

616
Equipament per a processos d’informació
38.000,00

619
Altre immobilitzat material
1.000,00

640
Immobilitzat immaterial
37.000,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
156.846,69

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
3.500.091,48

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
2.985.244,79

443
A empreses públiques i altres ens públics
2.985.244,79

5
Ingressos patrimonials
358.000,00

551
Publicitat
358.000,00

 
Ingressos corrents
3.343.244,79

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
156.846,69

743
A empreses públiques i altres ens públics
156.846,69

 
Ingressos de capital

156.846,69

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
3.500.091,48

 
Pressupost de Ramaders d’Andorra, SA
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal

51.231,31

110
Remuneracions bàsiques i altres remuneracions personal contractual
44.743,50

160
Quotes seguretat social
6.487,81

2
Consum de béns corrents i serveis
1.653.516,26

220
Material d’oficina
3.500,00

221
Subministraments
1.556.141,26

225
Tributs
3.400,00

226
Altres serveis
1.450,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
87.025,00

231
Locomoció i desplaçament del personal
2.000,00

3
Despeses financeres

600,00

349
Altres despeses financeres
600,00

4
Transferències corrents
0,00

 
Despeses corrents
1.705.347,57

6
Inversions Reals
0,00

7
Transferències de capital

0,00

 
Despeses de capital
0,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
1.705.347,57

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
1.646.847,56

300
Vendes
1.631.310,56

310
Serveis generals
15.537,00

4
Transferències corrents
58.500,00

420
Govern d’Andorra
58.500,00

5
Ingressos patrimonials
0,00

 
Ingressos corrents
1.705.347,56

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Ingressos de capital
0,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
1.705.347,56

 
Pressupost d’Andorra Turisme, SAU
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
1.160.081,00

110
Remuneracions bàsiques i altres rem. personal contractual
953.000,00

130
Remun. Bàsiq. I altres, agent Adm. Caràcter eventual
4.800,00

160
Quotes seguretat social
138.881,00

163
Despeses socials del personal
63.400,00

2
Consum de béns corrents i serveis
16.626.598,48

202
Lloguer edificis i altres construccions
69.600,00

208
Lloguer d´altres serveis
35.467,04

213
Reparació de maquinària, instal·lacions i equipaments
33.627,00

220
Material d’oficina
18.479,07

221
Subministraments corrents
5.300,00

222
Comunicacions
39.000,00

223
Transport
41.360,85

224
Primes d’assegurances
3.100,00

225
Tributs
2.300,00

226
Altres serveis
16.227.864,52

227
Treballs realitzats per altres empreses
83.000,00

230
Reemborsament de dietes
18.050,00

231
Locomoció
49.450,00

3
Despeses financeres
25.000,00

349
Altres despeses financeres
25.000,00

4
Transferències corrents
0,00

 
Despeses corrents
17.811.679,48

6
Inversions Reals
39.861,90

603
Maquinària, instal·lacions i equipaments
3.012,31

605
Mobiliari i estris
5.400,00

616
Equipaments per processos d´informació
31.449,59

640
Immobilitzat immaterial
 

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
39.861,90

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
17.851.541,38

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
250.000,00

380
Devolució IGI
250.000,00

4
Transferències corrents
16.227.351,00

400
De l’Estat
16.227.351,00

5
Ingressos patrimonials
1.337.828,48

500
Ingressos
1.337.828,48

 
Ingressos corrents
17.815.179,48

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
36.361,90

700
Subvenció de Capital de Govern
36.361,90

 
Ingressos de capital
36.361,90

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
17.851.541,38

 
Pressupost del Centre de Tractament de Residus, SA (CTRASA)
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
1.006.662,00

110
Remuneracions bàsiques i altres personal fix
858.464,00

130
Remun. Bàsiq. i altres, agent Adm. Caràcter eventual
3.451,00

160
Quotes seguretat social
122.754,00

163
Despeses socials del personal
21.993,00

2
Consum de béns corrents i serveis
3.582.800,00

203
Lloguer de maquinària, instal·lacions i equip.
2.937,00

212
Reparació i cons, edificis i altres construccions
21.830,00

213
Rep. i conserv.de maquinària i instal·lacions i equipaments
911.763,00

216
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
4.433,00

220
Material d’oficina
7.522,00

221
Subministraments corrents
396.217,00

222
Comunicacions
12.595,00

224
Primes d’assegurances
153.751,00

225
Tributs
96.758,00

226
Altres serveis
15.056,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
1.959.938,00

3
Despeses financeres
2.252.062,00

310
Interessos de préstecs
2.229.202,00

349
Altres despeses financeres
22.860,00

4
Transferències corrents
0,00

 
Despeses corrents
6.841.524,00

6
Inversions Reals
104.500,00

603
Maquinària, instal·lacions i equipament
84.645,00

612
Edificis i altres construccions
11.704,00

616
Equipaments per processos d´informació
8.151,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
104.500,00

8
Actius financers
736.244,00

840
Constitució de dipòsits
736.244,00

9
Passius financers
2.510.800,00

913
Amortització capital préstec
2.510.800,00

 
Variació d’actius i passius financers
3.247.044,00

 
Total pressupost de despeses
10.193.068,00

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
0,00

5
Ingressos patrimonials
10.193.068,00

571
Resultat de ls operacions patrimonials
1.013.848,00

572
Prestació de serveis
4.252.420,00

573
Altres ingressos
4.926.800,00

 
Ingressos corrents
10.193.068,00

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Ingressos de capital
0,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
10.193.068,00

 
 
Pressupost Andorra Desenvolupament i Inversió, SAU - ADI, SAU
Pressupost de despeses

1
Despeses de personal
453.829,60

100
Ret. bàsiques, altres remuneracions alts càrrecs
16.000,00

110
Remuneracions bàsiques i altres
295.611,00

130
Remuneracions personal eventual
63.000,00

160
Quotes seguretat social
54.318,60

163
Despeses socials del personal
24.900,00

2
Consum de béns corrents i serveis
659.645,00

202
Lloguer edificis i altres construccions
0,00

220
Material d’oficina
4.825,00

221
Subministraments
0,00

222
Comunicacions
5.520,00

223
Transport
1.800,00

225
Tributs
6.000,00

226
Altres serveis
247.500,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
359.000,00

231
Indemnitzacions per serveis- Locomoció
35.000,00

241
Nous Serveis: diversos esdeveniments
0,00

3
Despeses financeres
540,00

349
Altres despeses financeres
540,00

4
Transferències corrents
80.000,00

472
Transferències corrents a altres organismes
80.000,00

 
Despeses corrents
1.194.014,60

6
Inversions Reals
15.000,00

605
Mobiliari i estris
0,00

606
Equipaments per a processos d’informació
15.000,00

612
Edificis i altres construccions
0,00

7
Transferències de capital
0,00

 
Despeses de capital
15.000,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost de despeses
1.209.014,60

 
Pressupost d’ingressos

1
Impostos directes i cotitzacions socials
0,00

2
Impostos indirectes
0,00

3
Taxes i altres ingressos
0,00

4
Transferències corrents
1.194.014,60

489
Altres transferències corrents
1.194.014,60

5
Ingressos patrimonials
0,00

 
Ingressos corrents
1.194.014,60

6
Inversions reals
0,00

7
Transferències de capital
15.000,00

743
A empreses públiques i altres ens públics
15.000,00

 
Ingressos de capital
15.000,00

8
Actius financers
0,00

9
Passius financers
0,00

 
Variació d’actius i passius financers
0,00

 
Total pressupost d’ingressos
1.209.014,60

 
Pressupost de despeses 2016
Classificació funcional - Programes (euros)

0
Deute públic i operacions financeres
436.236.821,74

00
Deute públic i operacions financeres
436.236.821,74

001
Deute públic de l’Estat
424.925.340,90

0001
Deute públic de l’Estat
424.925.340,90

002
Operacions financeres
11.311.480,84

0002
Operacions financeres
11.311.480,84

1
Serveis de caràcter general
50.264.190,31

11
Direcció de l’Estat
2.624.482,36

112
Direcció del Govern
2.624.482,36

1121
Activitats del Govern
2.624.482,36

12
Administració general
25.249.972,99

121
Serveis generals
8.189.268,42

1211
Suport a la gestió administrativa del Govern
3.911.650,36

1212
Infraestructures administratives
4.277.618,06

122
Altres serveis de l’Administració
2.960.363,63

1221
Prestació de serveis
2.809.323,27

1222
Publicacions
151.040,36

123
Funció pública
14.100.340,94

1231
Organització dels recursos humans
14.100.340,94

13
Relacions exteriors
6.994.627,97

131
Administració general
2.020.047,12

1311
Direcció i serveis generals
2.020.047,12

132
Acció diplomàtica
4.235.260,32

1321
Relacions diplomàtiques
4.235.260,32

133
Cooperació internacional
739.320,53

1332
Comunitat de Treball dels Pirineus
218.943,36

1333
Contribució en iniciatives internacionals
520.377,17

14
Justícia
15.395.106,99

142
Administració de justícia
11.782.237,33

1421
Organismes de justícia
8.772.337,94

1422
Medicina legal i forense
406.899,39

1423
Infraestructures judicials
2.603.000,00

143
Centre penitenciari
3.612.869,66

1431
Centre penitenciari
3.612.869,66

2
Protecció civil i seguretat ciutadana
23.248.039,75

22
Seguretat civil
23.248.039,75

221
Seguretat i ordre públic
23.248.039,75

2211
Seguretat pública
16.601.924,79

2212
Prevenció i extinció d’incendis
6.316.952,91

2214
Protecció civil
329.162,05

3
Acció social: protecció i promoció
24.807.246,03

31
Protecció social
18.773.615,21

312
Atenció primària
4.131.009,16

3121
Atenció primària
4.131.009,16

313
Programes de prevenció i integració
9.653.818,00

3131
Infància, Joventut i Família
997.415,34

3132
Àmbit sociosanitari
8.656.402,66

314
Acció amb entitats cíviques
325.000,00

3141
Col·laboracions nacionals i internacionals
325.000,00

316
Relacions laborals i immigració
4.663.788,05

3161
Direcció i serveis generals
3.842.544,31

3162
Prevenció i control
602.280,95

3165
Població
218.962,79

32
Promoció social
6.033.630,82

321
Promoció educativa
3.068.202,88

3211
Beques i ajudes als estudiants
3.068.202,88

322
Polítiques habitatges
2.965.427,94

3221
Polítiques d’habitatges
2.965.427,94

4
Producció de béns públics de caràcter social
162.744.738,90

41
Sanitat
64.090.076,60

411
Administració general de la sanitat
62.588.084,15

4110
Gestió de serveis
4.554.739,94

4111
Finançament del SAAS
13.850.792,44

4112
Transport sanitari
227.345,90

4113
Col·laboracions internacionals
116.023,07

4114
Ordenació de serveis sanitaris
245.601,93

4115
Transformacions i model de gestió
171.623,64

4116
Gestió de la informació i la comunicació
49.383,48

4117
Infraestructures sanitàries i socials
1.650.000,00

4118
Finançament de la CASS
41.722.573,75

412
Salut pública
1.501.992,45

4121
Medicaments, productes i serveis sanitaris
369.345,08

4123
Seguretat alimentària
355.967,94

4128
Vigil. salut púb. i inform. sanit. i sociosanit.
48.770,02

4129
Prevenció i promoció
727.909,41

42
Educació
63.899.670,30

421
Administració general d’educació
2.956.416,00

4212
Infraestructures escolars
2.956.416,00

422
Ensenyança
60.661.135,02

4221
Ens. mater., obligatori, batxillerat i form. prof.
51.939.816,89

4222
Ensenyament especialitzat
2.681.124,39

4223
Ensenyament universitari
4.009.044,47

4224
Ensenyament, formació d’adults
1.066.924,85

4226
Convenis amb institucions educatives
964.224,42

423
Joventut
282.119,28

4231
Foment de la Joventut
282.119,28

43
Esports
7.477.373,21

431
Esports i educació física
7.477.373,21

4311
Direcció i serveis generals
1.069.043,12

4312
Infraestructures esportives
100.000,00

4313
Suport activitats esportives
1.526.251,19

4314
Suport a entitats esportives
4.782.078,90

44
Benestar comunitari
19.707.247,55

441
Administració general
2.740.296,18

4411
Direcció i serveis generals
2.740.296,18

442
Gestió i control ambiental
14.130.690,08

4420
Gestió de dades i paràmetres mediambientals
361.906,74

4421
Pla de sanejament
4.272.232,77

4422
Gestió dels residus
9.496.550,57

443
Gestió del patrimoni
2.075.744,10

4431
Patrimoni natural
2.075.744,10

444
Gestió de la qualitat ambiental
755.140,71

4441
Vigilància de la qualitat ambiental
755.140,71

445
Prevenció, vigilància i control del medi
5.376,48

4451
Salubrit. medi i cond. que poden afectar la salut
5.376,48

45
Cultura
7.570.371,24

451
Administració general
3.259.630,10

4511
Direcció i Serveis Generals
904.375,10

4512
Infraestructures culturals
2.355.255,00

452
Patrimoni Cultural
2.418.741,78

4521
Recerca, conservació difusió patrimoni cultural
1.820.644,04

4522
Gestió d’arxius
598.097,74

453
Biblioteca
437.318,50

4531
Biblioteca
437.318,50

454
Promoció i Acció Cultural
1.144.027,85

4541
Promoció i Acció Cultural
1.144.027,85

455
Política Lingüística
310.653,01

4551
Política lingüística
310.653,01

5
Producció de béns públics de caràcter econòmic
35.854.548,61

51
Infraestructures bàsiques i transports
32.617.457,13

511
Administració general
8.538.388,69

5111
Direcció i serveis generals
8.538.388,69

512
Transport terrestre
22.584.265,95

5121
Carreteres generals. Infraestructures viàries
11.178.822,24

5122
Altres vies
220.000,00

5123
Conservació carreteres
8.647.345,00

5124
Riscos naturals. Infraestructures de proteccions
1.783.380,00

5125
Pla sectorial. Noves infraestructures viàries
754.718,71

513
Recursos hidràulics
1.494.802,49

5131
Tractament de rius i torrents
1.494.802,49

52
Comunicacions
3.142.091,48

528
Comunicacions
3.142.091,48

5281
Ordenació i explotació de les telecomunicacions
3.142.091,48

54
Informació bàsica estadística
95.000,00

541
Cartografia i topografia
95.000,00

5411
Cartografia i topografia
95.000,00

6
Regulació econòmica de caràcter general
18.299.047,96

61
Regulació econòmica
13.755.309,09

611
Finances
5.752.603,58

6111
Direcció i serveis generals
1.056.820,85

6112
Planificació, estudis econòmics i financers
2.758.911,82

6113
Planificació i programació de compres
717.078,74

6114
Conjuntura, estudis i planificació
1.219.792,17

612
Política econòmica i pressupostària
1.964.957,48

6121
Gestió pressupostària
1.004.542,22

6123
Intervenció General
960.415,26

613
Gestió sistema tributari
6.037.748,03

6131
Gestió ingressos
2.107.537,34

6132
Control aranzelari
3.930.210,69

62
Regulació comercial
4.543.738,87

621
Comerç
4.543.738,87

6214
Propietat intel·lectual i signes d’estat
234.967,75

6216
Control i desenvolupament d’activitats econòmiques
4.308.771,12

7
Regulació econòmica de sectors productius
33.474.139,99

71
Agricultura
3.799.232,63

711
Administració general
2.779.473,64

7111
Direcció i serveis generals i agricultura
2.779.473,64

712
Activitats agrícoles
644.412,53

7121
Sanitat i protecció dels animals
644.412,53

713
Activitats ramaderes
375.346,46

7131
Producció animal
375.346,46

72
Indústria
11.053.659,77

721
Administració general
344.269,94

7211
Direcció i serveis generals
344.269,94

722
Gestió i control en les indústries
461.132,98

7221
Gestió i control d’instal·lacions de seguretat
461.132,98

723
Transport
10.248.256,85

7231
Projectes estratègics i de transport
10.248.256,85

73
Turisme
18.621.247,59

731
Administració general
866.596,47

7311
Direcció i serveis generals
866.596,47

732
Ordenació i promoció turística
17.754.651,12

7321
Promoció turística exterior
16.280.212,90

7323
Ordenació i promoció turística interior
1.474.438,22

9
Transferències a altres administracions públiques
62.931.739,12

91
Transferències a administracions públiques
62.931.739,12

911
Transferències als comuns
56.436.867,60

9110
Transferències i tractament informàtic
56.436.867,60

912
Transferències organismes autònoms administratius
6.494.871,52

9120
Transferències organismes autònoms administratius
6.494.871,52

 
TOTAL
847.860.512,41

 
Classificació econòmica - Conceptes (euros)

 
 
 
Plurianuals

1
Despeses de personal
107.987.838,45
 

10
Alts Càrrecs
3.224.727,99
 

100
Retri. bàsiques, altres remuneracions alts càrrecs
3.224.727,99
 

11
Personal Fix
74.592.102,92
 

110
Remuneracions bàsiques i altres, personal fix
74.592.102,92
 

13
Agents de l’Administració de caràcter eventual
4.675.249,98
 

130
Remun. bàsiq. i altres, agent Adm. caràcter eventual
4.675.249,98
 

16
Quotes prestació i desp. socials a càrrec empleador
25.495.757,56
 

160
Quotes seguretat social
13.081.194,13
 

161
Prestacions socials
11.591.605,25
 

163
Despeses socials del personal
822.958,18
 

2
Consum de béns corrents i serveis
50.849.182,92
40.642.053,44

20
Lloguers i Cànons
13.616.884,62
34.025.493,11

200
Lloguer terrenys i béns naturals
279.030,80
161.710,30

201
Cànons i prestacions derivades de concessions adm.
8.637.236,01
32.961.249,26

202
Lloguer edificis i altres construccions
1.932.936,63
481.610,03

203
Lloguer de maquinària, instal·lacions i equip.
44.171,00
109,68

204
Lloguer de material de transport
1.798.598,25
415.095,00

205
Lloguer de mobiliari i efectes
299,49
 

206
Lloguer d’equipaments per a informàtica
62.332,51
5.718,84

208
Lloguer altre immobilitzat immaterial
861.779,93
 

209
Lloguer altre immobilitzat material
500,00
 

21
Reparació, manteniment i conservació
4.816.798,67
124.412,67

210
Reparació i conservació, terrenys i béns naturals
42.307,60
40.800,00

212
Reparació i cons, edificis i altres construccions
336.462,97
 

213
Repar. i conserv., maquinària, instal. i equipament
3.482.901,10
65.984,04

214
Reparació i conservació, material de transport
482.584,60
 

215
Reparació i conservació, mobiliari i efectes
2.981,89
 

216
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
450.634,70
17.628,63

218
Reparació i conservació, aparells i instr. mèdics
17.797,88
 

219
Reparació i conservació d’altre immobilitzat
1.127,93
 

22
Material, subministraments i altres
31.689.016,96

6.492.147,66

220
Material d’oficina
901.174,85
 

221
Subministraments
6.883.095,74
97.200,00

222
Comunicacions
1.683.227,14
 

223
Transport
6.025.621,20
3.378.721,00

224
Primes d’assegurances
1.215.322,82
 

225
Tributs
1.095,00
 

226
Altres serveis
4.160.876,73
1.288.866,01

227
Treballs realitzats per altres empreses
10.786.703,86
1.727.360,65

229
Imprevistos o insuficiències
31.899,62
 

23
Indemnitzacions per serveis
708.982,67
 

230
Reemborsament de dietes
184.680,20
 

231
Locomoció
524.302,47
 

24
Nous serveis
17.500,00
 

242
Nous serveis
17.500,00
 

3
Despeses financeres
18.217.580,34
105.695.155,21

30
De deute públic
8.504.640,90

11.739.612,40

300
Interessos de deute públic
8.504.640,90
11.739.612,40

31
De préstecs
6.637.550,85
24.569.392,81

310
Interessos de préstecs
6.637.550,85
24.569.392,81

33
De comptes corrents
2.047.308,98
 

330
Interessos de comptes corrents
2.047.308,98
 

34
De dipòsits, fiances i altres
1.028.079,61
69.386.150,00

349
Altres despeses financeres
1.028.079,61
69.386.150,00

4
Transferències corrents
191.853.937,94
5.760.841,72

40
Als coprínceps, Consell Gral. i Trib. Constitucional
7.901.558,80
86.364,03

402
Als coprínceps
707.507,76
 

403
A l’Administració de l’Estat
7.194.051,04
86.364,03

41
A org. autònoms administratius i parapúbliques
56.029.287,40
 

411
Transferències a entitats parapúbliques
54.420.854,23
 

412
A organismes autònoms administratius
1.608.433,17
 

44
A empreses públiques i altres ens públics
20.465.110,39
 

443
A empreses públiques amb forma de societat anònima
20.465.110,39
 

46
A corporacions locals
56.436.867,60
 

462
A corporacions locals
56.436.867,60
 

47
A empreses privades
3.836.650,89
178.738,84

472
A empreses privades
3.836.650,89
178.738,84

48
A famílies i institucions sense finalitat de lucre
43.769.003,55
5.420.738,85

482
A famílies i institucions sense finalitat de lucre
43.769.003,55
5.420.738,85

49
A l’exterior
3.415.459,31
75.000,00

492
A l’exterior
3.415.459,31
75.000,00

6
Inversions reals
48.374.244,38
98.994.925,79

60
Inversions noves
34.378.253,35
81.383.187,00

602
Edificis i altres construccions
7.050.000,00
31.550.000,00

603
Maquinària, instal·lacions i equipament
1.231.977,70
40.000,00

604
Material de transport
367.500,00
 

605
Mobiliari i estris
301.640,00
 

606
Equipaments per a processos d’informació
352.090,20
 

607
Béns destinats a l’ús general
19.196.966,27
43.230.000,00

608
Altre immobilitzat material
696.351,95
1.130.844,00

609
Estudis i projectes d’inversió
5.181.727,23
5.432.343,00

61
Inversions de reposició
11.452.976,79
16.411.738,79

610
Terrenys i béns naturals
 
2.000.000,00

611
Acondicionament de terrenys
260.000,00
1.600.000,00

612
Edificis i altres construccions
5.013.969,29
8.810.000,00

613
Maquinària, instal.lacions i equipaments
1.829.465,63
3.075.488,79

614
Material de transport
415.520,00
 

615
Mobiliari i estris
46.127,77
 

616
Equipaments per a processos d’informació
220.379,10
 

617
Béns destinats a l’ús general
3.644.950,00
926.250,00

618
Béns mobles d’interès històric, artístic o cultural
20.065,00
 

619
Altre immobilitzat material
2.500,00
 

64
Immobilitzat immaterial
2.543.014,24
1.200.000,00

640
Immobilitzat immaterial
2.543.014,24
1.200.000,00

7
Transferències de capital
5.952.104,94
3.116.178,50

70
A l’Administració de l’Estat
264.079,03
94.050,00

700
Consell General
77.105,00
 

702
Consell Superior de la Justícia
186.974,03
94.050,00

71
A org. autònoms administratius i parapúbliques

2.158.930,74
 

711
A entitats parapúbliques
2.155.930,74
 

712
A organismes autònoms administratius
3.000,00
 

74
A empreses públiques i altres ens públics
208.208,59
 

743
A empreses públiques amb forma de societat anònima
208.208,59
 

76
Corporacions locals
 
 

762
Corporacions locals
 
 

77
A Empreses Privades
380.200,25
 

772
A empreses privades
380.200,25
 

78
A famílies i institucions sense finalitat de lucre
2.932.577,93
3.020.000,00

782
A famílies i institucions sense finalitat de lucre
2.932.577,93
3.020.000,00

79
A l’exterior
8.108,40
2.128,50

792
A l’exterior
8.108,40
2.128,50

8
Actius financers
1.944.489,96
48.000,00

81
Concessió de préstecs
48.000,00
48.000,00

810
Concessió de crèdits
48.000,00
48.000,00

82
Adquisició d’accions
 
 

820
Adquisició d’accions del sector públic
 
 

84
Constitució de dipòsits i fiances
1.896.489,96
 

840
Constitució de dipòsits
423.286,23
 

841
Constitució de fiances
1.473.203,73
 

9
Passius financers
422.681.133,48
636.916.694,23

90
Amortització de deute públic
415.500.900,00
605.675.000,00

900
Amortització de deute públic
415.500.900,00
605.675.000,00

91
Amortització de préstecs
7.167.853,13
31.241.694,23

911
Amortització préstecs llarg termini sector públic
1.944.322,35
9.052.600,25

912
Amortització préstecs curt termini sector privat
422.206,00
1.266.618,00

913
Amortització préstecs llarg termini sector privat
4.801.324,78
20.922.475,98

94
Devolució de dipòsits i fiances
12.380,35
 

941
Devolució de fiances
12.380,35
 

 
TOTAL
847.860.512,41
891.173.848,89



Quadre2.pdf


 
Pressupost del Tribunal Constitucional pel 2016
Pressupost de despeses (euros)

1
Despeses de personal
379.194,50

10
Magistrat del TC
 

100
Despeses de gratificació
 

10000
Despeses de gratificació i dietes
183.610,00

11
Personal fix
 

110
Remuneracions bàsiques personal fix
 

11000
Sou base personal fix
157.443,00

16
Quotes de prestació i desp. socials a càrrec del TC
 

160
Quotes serveis socials
 

16010
Quotes serveis socials. Personal fix
22.829,50

16020
Quotes serveis socials. Magistrats
13.312,00

163
Despeses socials del personal
 

16300
Formació i perfeccionament del personal
2.000,00

2
Despeses corrents: béns i serveis
251.442,50

20
Lloguers
 

202
Lloguers edificis i altres construccions
 

20200
Lloguer de la seu del TC
12,00

21
Reparació, manteniment i conservació
 

212
Rep. i conservació. Edificis i altres construccions
 

21200
Reparació i conservació de la seu del TC
1.000,00

21300
Maquinària, instal·lació i equipaments
1.500,00

21500
Mobiliari i efectes
1.100,00

21600
Equipament informàtic
2.200,00

21900
Altre material immobilitzat
3.480,00

22
Material, subministraments i altres
 

220
Material d’oficina
 

22000
Material d’oficina ordinari
1.500,00

22001
Impressió de documents
2.000,00

22010
Petit mobiliari i estris
1.000,00

22020
Premsa, revistes i publicacions periòdiques
1.000,00

22040
Material d’informàtica
1.200,00

221
Subministraments
 

22100
Energia elèctrica
6.500,00

22150
Productes alimentaris
500,00

22160
Productes farmacèutics i sanitaris
200,50

22180
Productes de neteja
200,00

22190
Altres subministraments
250,00

222
Comunicacions
 

22200
Serveis telefònics
3.000,00

22210
Serveis postals i telegràfics
500,00

223
Transports
 

22300
Transport de mercaderies
200,00

22310
Missatgers
1.000,00

224
Primes d’assegurances
 

22460
Primes d’assegurances. Multirisc
700,00

22461
Primes d’asseg. Repercussió entorns TC
800,00

225
Tributs
 

22520
Tributs estatals. (IGI)
150,00

226
Altres serveis
 

22610
Atencions protocol·làries i de representació
35.700,00

22620
Divulgació i publicacions
8.000,00

22621
Traduccions i correccions
3.000,00

22660
Reunions, conferències i cursets
100.000,00

22671
Celebracions i actes
5.000,00

22672
Obsequis i regals
5.000,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
 

22729
Estudis i assessoraments
2.000,00

22731
Serveis informàtics
6.000,00

22733
Serveis disseny gràfic
4.000,00

22799
Altres serveis
3.000,00

23
Indemnitzacions
 

230
Reembossament de dietes
 

23000
Despeses de sojorn del TC
15.000,00

23015
Despeses administratives magistrats
4.000,00

231
Locomoció
 

23100
Locomoció i desplaçament del TC
5.750,00

23110
Trasllats del TC
25.000,00

3
Despeses financeres
200,00

34
Desp. financeres de dipòsits, fiances i altres
 

349
Altres desp. financeres
 

34910
Comissions serveis bancaris
200,00

4
Transferències corrents (Despesa)
6.580,00

49
Transferències corrents a l’exterior
 

492
Transferències corrents a l’exterior
 

49211
Transferències. ACCUPF
4.580,00

49213
Transf. Conf. Mundial s/Justícia Const.
2.000,00

6
Inversions reals
21.000,00

60
Inversions noves
 

603
Maquinària, instal·lació i equipaments
 

60340
Altres instal·lacions
10.000,00

605
Mobiliari i estris
 

60510
Equipaments d’oficina
500,00

606
Equipaments per processos d’informació
 

60610
Equipaments per processos d’informació
6.000,00

608
Altre immobilitzat material
 

60860
Fons bibliotecari
2.500,00

64
Immobilitzat immaterial
 

640
Immobilitzat immaterial
 

64050
Aplicacions informàtiques
2.000,00

 
Total pressupost de despeses
658.417,00

 
Pressupost d’ingressos (euros)

4
Transferències corrents
503.086,40

42
Transferències
 

420
Transferències corrents
 

42000
Transferències corrents
503.086,40

5
Ingressos patrimonials
0,00

52
Interessos de dipòsits i comptes bancaris
 

520
Interessos de comptes bancaris
 

52000
Interessos de comptes bancaris
0,00

8
Actius financers
155.330,60

87
Romanents de tresoreria
 

870
Romanents de tresoreria
 

87000
Romanents de tresoreria
155.330,60

 
Total pressupost d’ingressos
658.417,00

 
pressupost del Consell Superior de la Justícia pel 2016
Pressupost de despeses (euros)

1
Despeses de personal
1.013.809,14

100
Retri. bàsiques, altres remuneracions alts càrrecs
132.810,80

110
Remuneracions bàsiques i altres, personal fix
720.638,33

160
Quotes seguretat social
122.360,01

163
Despeses socials de personal
38.000,00

2
Consum de béns corrents i serveis
357.619,11

202
Lloguer edificis i altres construccions
17.726,28

203
lloguer de maquinària, instal·lacions i equipament
802,56

206
Lloguer d’equipaments per a informàtica
5.400,00

208
Lloguer altre immobilitzat immaterial
24.705,83

212
Reparació i conservació edificis i altres construccions
6.750,00

213
Reparació i conservació maquinària, instal·lacions i equip.
2.150,00

214
Reparació i conservació, material de transport
600,00

215
Reparació i conservació mobiliari i efectes
2.715,00

216
Reparació d’equipaments informàtics
1.912,54

220
Material d’oficina ordinari
26.348,82

221
Subministraments
17.985,20

222
Comunicacions
12.087,88

223
Transport
150,00

224
Primes d’assegurances
600,00

226
Altres serveis
37.500,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
145.765,00

230
Reemborsament de dietes
32.000,00

231
Locomoció
22.420,00

6
Inversions reals
92.924,03

603
Maquinària, instal.lacions i equipament
11.188,00

604
Material de transport
17.933,00

605
Mobiliari i estris
20.220,90

608
Altre immobilitzat material
2.606,00

615
Mobiliari i estris
1.617,29

616
equipaments per a processos d’informació
29.008,84

640
Immobilitzat immaterial
10.350,00

 
Total pressupost despeses
1.464.352,28

 
Pressupost d’ingressos (euros)

4
Transferències corrents
1.371.428,25

7
Transferències de capital
92.924,03

 
Total pressupost d’ingressos
1.464.352,28

 
Pressupost del Consell General pel 2016
Pressupost de despeses (euros)

1
 
 
 
 
Despeses de personal
 
2.207.301,80

1
0
 
 
 
Despeses de gratificació
 
954.467,34

1
0
0
 
 
Despeses de gratificació
 
954.467,34

1
0
0
00
 
Despeses de gratificació
 
954.467,34

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
954.467,34

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
738.177,38

 
 
 
 
002
Molt Il.lustre Sindicatura
P2016
216.289,96

1
1
 
 
 
Personal fix
 
849.436,88

1
1
0
 
 
Remun. bàsiques i altres rem. pers. fix
 
849.436,88

1
1
0
00
 
Sou base personal fix
 
849.436,88

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
849.436,88

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
849.436,88

1
2
 
 
 
Personal contractual
 
42.409,50

1
2
0
 
 
Remun. bàsiq. i altres rem. pers. contract.
 
42.409,50

1
2
0
00
 
Sou base personal contractual
 
41.495,25

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
41.495,25

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
41.495,25

1
2
0
60
 
Primes matrimoni i naixement
 
914,25

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
914,25

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
914,25

1
3
 
 
 
Personal eventual
 
40.000,00

1
3
0
 
 
Rem. bàsiq. i altres rem. personal eventual
 
40.000,00

1
3
0
00
 
Sou base personal eventual
 
40.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
40.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
40.000,00

1
6
 
 
 
Quot. prest.i desp.socials a càrrec de l’empleador
 
320.988,08

1
6
0
 
 
Quotes seguretat social
 
274.107,81

1
6
0
00
 
Quotes seguretat social, despeses de gratificació
 
138.397,76

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
138.397,76

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
107.035,72

 
 
 
 
002
Molt Il.lustre Sindicatura
P2016
31.362,04

1
6
0
10
 
Quotes seguretat social, personal fix
 
123.168,35

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
123.168,35

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
123.168,35

1
6
0
30
 
Quotes seguretat social, personal contractual
 
6.016,70

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
6.016,70

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
6.016,70

1
6
0
50
 
Quotes seguretat social, personal eventual
 
6.525,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
6.525,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
6.525,00

1
6
1
 
 
Prestacions socials
 
32.365,77

1
6
1
00
 
Pensions
 
32.365,77

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
32.365,77

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
32.365,77

1
6
3
 
 
Despeses socials del personal
 
14.514,50

1
6
3
00
 
Formació i perfeccionament del personal
 
14.514,50

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
14.514,50

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
4.504,50

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
10.010,00

2
 
 
 
 
Consum de béns corrents i serveis
 
1.467.168,80

2
1
 
 
 
Reparació, manteniment i conservació
 
313.499,54

2
1
0
 
 
Repar. i conservació de terrenys i béns naturals
 
10.000,00

2
1
0
00
 
Repar.i conservació de terrenys i béns naturals
 
10.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
10.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
10.000,00

2
1
2
 
 
Reparació i conservació. Edificis i altres constr.
 
195.000,00

2
1
2
00
 
Reparació i conservació. Edificis i altres constr.
 
195.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
195.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
195.000,00

2
1
3
 
 
Repar. i conservació maquinària, instal. i equip.
 
100.055,48

2
1
3
00
 
Repar.i conservació. Maquinària, instal. i equip.
 
100.055,48

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
100.055,48

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
100.055,48

2
1

4
 
 
Reparació i conservació. Material de transport
 
2.444,06

2
1
4
00
 
Reparació i conservació. Material de transport
 
2.444,06

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
2.444,06

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
2.444,06

2
1
6
 
 
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
 
6.000,00

2
1
6
00
 
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
 
6.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
6.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
6.000,00

2
2
 
 
 
Material, subministraments i altres
 
957.684,56

2
2

0
 
 
Material d’oficina
 
40.810,00

2
2
0
00
 
Material d’oficina ordinari
 
20.810,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
20.810,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
20.810,00

2
2
0
10
 
Petit mobiliari i estris
 
3.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
3.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
3.000,00

2
2
0
20
 
Premsa i revistes
 
5.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
5.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
5.000,00

2
2
0
30
 
Llibres i altres publicacions
 
9.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
9.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
9.000,00

2
2
0
40
 
Material d’informàtica
 
3.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
3.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
3.000,00

2
2
1
 
 
Subministraments
 
232.858,53

2
2
1
00
 
Energia elèctrica
 
150.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
150.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
150.000,00

2
2
1
10
 
Aigua
 
3.318,02

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
3.318,02

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
3.318,02

2
2
1
20
 
Carburants per a locomoció
 
1.500,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
1.500,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
1.500,00

2
2
1
30
 
Carburants per a calefacció
 
55.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
55.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
55.000,00

2
2
1
40
 
Vestuari
 
8.644,96

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
8.644,96

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
1.500,00

 
 
 
 
002
Molt Il.lustre Sindicatura
P2016
1.500,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
5.644,96

2
2
1
60
 
Productes farmacèutics i sanitaris
 
395,55

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
395,55

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
395,55

2
2
1
80
 
Productes de neteja
 
5.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
5.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
5.000,00

2
2
1
90
 
Altres subministraments
 
9.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
9.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
9.000,00

2
2
2
 
 
Comunicacions
 
94.857,28

2
2
2
00
 
Serveis telefònics
 
55.905,18

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
55.905,18

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
55.905,18

2
2
2
10
 
Serveis postals i telegràfics
 
5.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
5.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
5.000,00

2
2
2
90
 
Altres comunicacions
 
33.952,10

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
33.952,10

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
33.952,10

2
2
3
 
 
Transport
 
1.565,95

2
2
3
10
 
Missatgers
 
1.565,95

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
1.565,95

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
1.565,95

2
2
4
 
 
Primes d’assegurances
 
37.521,93

2
2
4
00
 
Primes d’assegurances. Responsabilitat civil
 
5.252,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
5.252,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
5.252,00

2
2
4
10
 
Primes d’assegurances. Accidents individuals
 
8.825,93

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
8.825,93

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
8.825,93

2
2
4
20
 
Primes d’assegurances. Vehicles i ginys
 
712,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
712,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
712,00

2
2
4
60
 
Primes d’assegurances. Multirisc-incendi
 
20.854,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
20.854,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
20.854,00

2
2
4
70
 
Primes d’assegurances. Robatori
 
1.878,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
1.878,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
1.878,00

2
2
6
 
 
Altres serveis
 
170.448,29

2
2
6
10
 
Atencions protocol.làries i de representació
 
123.448,29

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
98.448,29

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
86.722,53

 
 
 
 
003
Comissions Legislatives
P2016
2.725,76

 
 
 
 
008
M.I. Sr. Síndic
P2016
9.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0003 Aniversari Constitució
 
15.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
15.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0004 Consell General dels Joves
 
7.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
7.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0009 C.Dies/Anys internacionals
 
3.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
3.000,00

2
2
6
21
 
Traduccions i correccions
 
9.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
9.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
8.317,77

 
 
 
 
002
Molt Il.lustre Sindicatura
P2016
227,41

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
227,41

 
 
 
 
008
M.I. Sr. Síndic
P2016
227,41

2
2
6
60
 
Reunions, conferències i cursets
 
10.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
10.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
5.000,00

 
 
 
 
003
Comissions Legislatives
P2016
2.000,00

 
 
 
 
008
M.I. Sr. Síndic
P2016
3.000,00

2
2
6
70
 
Publicitat i propaganda
 
10.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
10.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
10.000,00

2
2
6
80
 
Promoció cultural
 
15.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
15.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
15.000,00

2
2
6
90
 
Altres despeses
 
3.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
3.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
3.000,00

2
2
7
 
 
Treballs realitzats per altres empreses
 
379.622,58

2
2
7
00
 
Treb. realitz.per empreses de neteja i sanejament
 
75.682,42

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
75.682,42

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
75.682,42

2
2
7
10
 
Treb. realitz.per empreses de seguretat
 
65.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
65.000,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
65.000,00

2
2
7
30
 
Treb. realitz.per empreses. Processament de dades
 
82.774,78

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
82.774,78

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
82.774,78

2
2
7
40
 
Treb. realitz.per empr. Impressions i publicacions
 
61.165,38

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
61.165,38

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
61.165,38

2
2
7
60
 
Treb. realitz.per empr. Estudis i treballs tècnics
 
77.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
77.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
31.000,00

 
 
 
 
002
Molt Il.lustre Sindicatura
P2016
40.000,00

 
 
 
 
003
Comissions Legislatives
P2016
3.000,00

 
 
 
 
008
M.I. Sr. Síndic
P2016
3.000,00

2
2
7
90
 
Altres treballs a l’exterior
 
18.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
18.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
14.567,25

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
3.432,75

2
3
 
 
 
Indemnitzacions per serveis
 
195.884,70

2
3

0
 
 
Reemborsament de dietes
 
40.884,70

2
3
0
30
 
Reemborsament de dietes altre personal
 
40.884,70

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
40.884,70

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
36.406,98

 
 
 
 
002
Molt Il.lustre Sindicatura
P2016
1.119,43

 
 
 
 
003
Comissions Legislatives
P2016
1.119,43

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
1.119,43

 
 
 
 
008
M.I. Sr. Síndic
P2016
1.119,43

2
3
1
 
 
Locomoció
 
155.000,00

2
3
1
00
 
Locomoció i desplaçament de personal
 
155.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
155.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
155.000,00

2
4
 
 
 
Nous serveis
 
100,00

2
4

2
 
 
Nous serveis
 
100,00

2
4
2
00
 
Nous serveis. Material, subministrament i altres
 
100,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
100,00

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
100,00

3
 
 
 
 
Despeses financeres
 
198,21

3
4
 
 
 
De dipòsits, fiances i altres
 
198,21

3
4
9
 
 
Altres despeses financeres
 
198,21

3
4
9
00
 
Altres despeses financeres
 
198,21

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
198,21

 
 
 
 
004
Secretaria del Consell General
P2016
198,21

4
 
 
 
 
Transferències corrents
 
2.042.164,98

4
1
 
 
 
A organismes autònoms administratius
 
2.003.205,66

4
1
2
 
 
A organismes autònoms administratius
 
2.003.205,66

4
1
2
16
 
GRUPS PARLAMENTARIS
 
794.159,18

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
794.159,18

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
794.159,18

4
1
2
17
 
RAONADOR DEL CIUTADÀ
 
213.500,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
213.500,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
213.500,00

4
1
2
18
 
TRIBUNAL DE COMPTES
 
748.061,55

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
748.061,55

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
748.061,55

4
1
2
20
 
AGENCIA DE PROTECCIÓ DE DADES
 
247.484,93

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
247.484,93

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
247.484,93

4
9
 
 
 
A l’exterior
 
38.959,32

4
9
2
 
 
A l’exterior
 
38.959,32

4
9
2
33
 
A.P.M
 
13.910,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
13.910,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
13.910,00

4
9
2
34
 
AESCO
 
1.810,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
1.810,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
1.810,00

4
9
2
35
 
OSCE
 
3.757,83

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
3.757,83

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
3.757,83

4
9
2
36
 
A.P.F
 
3.481,49

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
3.481,49

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
3.481,49

4
9
2
38
 
U.I.P
 
12.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
12.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
12.000,00

4
9
2
39
 
ALTRES ASSOCIACIONS
 
4.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
4.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
4.000,00

6
 
 
 
 
Inversions reals
 
52.000,00

6
0
 
 
 
Inversions noves
 
30.000,00

6
0
3
 
 
Maquinària, instal.lacions i equipament
 
8.000,00

6
0
3
40
 
Altres instal.lacions
 
8.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
8.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
8.000,00

6
0
5
 
 
Mobiliari i estris
 
10.000,00

6
0
5
00
 
Mobiliari
 
10.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
10.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
10.000,00

6
0
6
 
 
Equipaments per a processos d’informació
 
12.000,00

6
0
6
10
 
Equipaments per a processos d’informació
 
12.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
12.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
12.000,00

6
1
 
 
 
Inversions de reposició
 
10.000,00

6
1
8
 
 
Béns mobles d’interès històric, artístic o cult.
 
10.000,00

6
1
8
00
 
Béns mobles d’interès històric, artístic o cult.
 
10.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
10.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
10.000,00

6
2
 
 
 
Fons bibliotecaris
 
2.000,00

6
2
0
 
 
Fons bibliotecaris
 
2.000,00

6
2
0
90
 
Llibres
 
2.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
2.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
2.000,00

6
4
 
 
 
Immobilitzat immaterial
 
10.000,00

6
4
0
 
 
Immobilitzat immaterial
 
10.000,00

6
4
0
50
 
Aplicacions informàtiques
 
10.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
10.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
10.000,00

7
 
 
 
 
Transferències de capital
 
25.105,00

7
0
 
 
 
Transferències de Capital
 
25.105,00

7
0
0
 
 
Transferències de capital
 
25.105,00

7
0
0
17
 
Transferència capital Raonador del Ciutadà
 
3.605,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
3.605,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
3.605,00

7
0
0
18
 
Transferència de capital Tribunal de Comptes
 
17.500,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
17.500,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
17.500,00

7
0
0
20
 
Transferència de capital Agència Protecció de dades
 
4.000,00

 
 
 
 
 
PROJ-0001 Projecte General M.I.C.G.
 
4.000,00

 
 
 
 
001
M.I.C.G.
P2016
4.000,00

 
 
 
 
 
TOTAL PROJECTE
 
5.793.938,79

 
Pressupost d’ingressos (euros)

3
Taxes i altres ingressos
4.500,00

31
Venda de béns
4.500,00

310
Marxandatge
4.500,00

5
Ingressos patrimonials
55.161,43

53
Interessos de comptes bancaris
10.000,00

531
Interessos bancaris
10.000,00

54
Ingressos patrimonials no financers
45.161,43

540
Lloguers
45.161,43

01
Grups parlamentaris i entitats
1.630,00

02
Raonador del Ciutadà
3.782,42

03
Tribunal de Comptes
8.129,77

04
Agència de Protecció de Dades
5.849,42

05
UIF
15.332,10

06
BOPA
4.286,94

07
Tribunal Constitucional
6.150,79

 
Recursos propis
59.661,43

 
Romanents de tresoreria
450.000,00

 
Transferències corrents
5.207.172,36

 
Transferències de capital
77.105,00

 
TOTAL PROJECTE DE PRESSUPOST
5.793.938,79

 
Pressupost de la Institució del Raonador del Ciutadà pel 2016
Pressupost de despeses (euros)

1
 
 
 
Despeses de personal
172.035,79

1
0
 
 
Despeses de remuneració
48.148,10

1
0
0
 
Despeses de remuneració
48.148,10

1
0
0
00
Despeses de gratificació
48.148,10

1
1
 
 
Personal fix
100.602,50

1
1
0
 
Remun. bàsiques i altres rem. pers. fix
100.602,50

1
1
0
00
Sou base personal fix
100.602,50

1
6
 
 
Quot. prest. i desp. socials a càrrec de l’empleador
23.285,19

1
6
0
 
Quotes seguretat social
19.402,17

1
6
0
00
Quotes seguretat social, despeses de remuneració
4.814,81

1
6
0
10
Quotes seguretat social, personal fix
14.587,36

1
6
3
 
Despeses socials del personal
3.883,02

1
6
3
00
Formació i perfeccionament del personal
3.883,02

2
 
 
 
Consum de béns corrents i serveis
60.764,21

2
0
 
 
Lloguers
242,40

2
0
2
 
Lloguer edificis i altres construccions
242,40

2
0
2
00
Lloguer edificis i altres construccions
242,40

2
1
 
 
Reparació, manteniment i conservació
2.000,00

2
1
3
 
Repar. i conservació maquinària, instal. i equip.
2.000,00

2
1
3
00
Repar. i conservació. Maquinària, instal. i equip.
2.000,00

2
2
 
 
Material, subministraments i altres
43.521,81

2
2
0
 
Material d’oficina
5.900,00

2
2
0
00
Material d’oficina ordinari
4.000,00

2
2
0
10
Petit mobiliari i estris
400,00

2
2
0
20
Premsa i revistes
1.000,00

2
2
0
30
Llibres i altres publicacions
500,00

2
2
1
 
Subministraments
2.606,77

2
2
1
20
Carburants per a locomoció
500,00

2
2
1
90
Altres subministraments
2.106,77

2
2
2
 
Comunicacions
2.402,77

2
2
2
00
Serveis telefònics
702,77

2
2
2
10
Serveis postals i telegràfics
1.700,00

2
2
4
 
Primes d’assegurances
831,08

2
2
4
00
Primes d’assegurances. Responsabilitat civil
131,08

2
2
4
20
Primes d’assegurances. Vehicles i ginys
700,00

2
2
6
 
Altres serveis
5.781,19

2
2
6
10
Atencions protocol.làries i de representació
3.000,00

2
2
6
90
Altres despeses
2.781,19

2
2
7
 
Treballs realitzats per altres empreses
26.000,00

2
2
7
30
Treb. realitz. per empreses. Processament de dades
3.500,00

2
2
7
40
Treb. realitz. per empr. Impressions i publicacions
10.000,00

2
2
7
60
Treb. realitz. per empr. Estudis i treballs tècnics
12.500,00

2
3
 
 
Indemnitzacions per serveis
15.000,00

2
3
1
 
Locomoció
15.000,00

2
3
1
00
Locomoció i desplaçament de la Institució del Raonador del Ciutadà
15.000,00

3
 
 
 
Despeses financeres
200,00

3
4
 
 
De dipòsits, fiances i altres
200,00

3
4
9
 
Altres despeses financeres
200,00

3
4
9
00
Altres despeses financeres
200,00

6
 
 
 
Inversions reals
3.605,00

6
0
 
 
Inversions noves
3.605,00

6
0
3
 
Maquinària, instal·lacions i equipament
1.000,00

6
0
3
20
Instal·lacions elèctriques
1.000,00

6
0
5
 
Mobiliari i estris
1.000,00

6
0
5
00
Mobiliari
1.000,00

6
0
5
10
Equipaments d’oficina
0,00

6
0
6
 
Equipaments per a processos d’informació
1.605,00

6
0
6
10
Equipaments per a processos d’informació
1.605,00

 
 
 
 
Total projecte
236.605,00

 
Pressupost d’ingressos (euros)

4
 
 
 
Transferències corrents
213.500,00

4
0
 
 
Del Consell General
213.500,00

4
0
0
 
Del Consell General
213.500,00

4
0
0
0
Del Consell General
213.500,00

7
 
 
 
Transferències de capital
3.605,00

7
0
 
 
Del Consell General
3.605,00

7
0
0
 
Del Consell General
3.605,00

7
0
0
0
Del Consell General
3.605,00

8
 
 
 
Actius Financers
19.500,00

8
0
 
 
Romanents de Tresoreria
19.500,00

8
7
0
 
Romanents de Tresoreria
19.500,00

8
7
0
0
Romanents de Tresoreria
19.500,00

 
 
 
 
Total pressupost ingressos
236.605,00

 
Pressupost del Tribunal de Comptes pel 2016
Pressupost de despeses (euros)

1
 
 
 
Despeses de personal
444.585,96

1
0
 
 
Despeses de remuneració
219.949,61

1
0
0
 
Despeses de remuneració
219.949,61

1
0
0
20
Despeses de remuneració
219.949,61

1
1
 
 
Personal fix
133.079,15

1
1
0
 
Remun. bàsiques i altres rem. pers. fix
133.079,15

1
1
0
00
Sou base personal fix
122.646,69

1
1
0
10
Triennis
9.849,86

1
1
0
60
Primes matrimoni i naixement
582,60

1
3
 
 
Personal eventual
28.269,02

1
3
0
 
Rem. Bàsiq. i altres rem. Pers. eventual
28.269,02

1
3
0
00
Sou base personal eventual
28.269,02

1
6
 
 
Quot. prest. i desp. socials a càrrec de l’empleador
63.288,18

1
6
0
 
Quotes seguretat social
55.288,18

1
6
0
00
Quotes seguretat social, despeses de remuneració
31.892,69

1
6
0
10
Quotes seguretat social, personal fix
19.296,48

1
6
0
50
Quotes seguretat social, personal eventual
4.099,01

1
6
3
 
Despeses socials del personal

8.000,00

1
6
3
00
Formació i perfeccionament del personal
6.000,00

1
6
3
01
Dietes per formació i perfeccionament del personal
2.000,00

2
 
 
 
Consum de béns corrents i serveis
372.921,30

2
0
 
 
Lloguers
647,80

2
0
2
 
Lloguer edificis i altres construccions
12,00

2
0
2
00
Lloguer edificis i altres construccions
12,00

2
0
6
 
Lloguer d’equipaments per a informàtica
635,80

2
0
6
00
Lloguer d’equipaments per a informàtica
635,80

2
1
 
 
Reparació, manteniment i conservació
6.235,08

2
1
2
 
Reparació i conservació. Edificis i altres constr.
500,00

2
1
2
00
Reparació i conservació. Edificis i altres constr.
500,00

2
1
3
 
Repar. i conservació maquinària, instal. i equip.
2.235,08

2
1
3
00
Repar. i conservació. Maquinària, instal. i equip.
2.235,08

2
1
5
 
Reparació i conservació. Mobiliari i efectes
300,00

2
1
5
00
Reparació i conservació. Mobiliari i efectes
300,00

2
1
6
 
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
300,00

2
1
6
00
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
300,00

2
1
9
 
Reparació i conservació. Altre material immob.
2.900,00

2
1
9
00
Reparació i conservació. Altre material immob.
2.900,00

2
2
 
 
Material, subministraments i altres
360.038,42

2
2
0
 
Material d’oficina
4.899,98

2
2
0
00
Material d’oficina ordinari
2.000,00

2
2
0
01
Impressió de documents
400,00

2
2
0
10
Petit mobiliari i estris
500,00

2
2
0
20
Premsa i revistes
499,98

2
2
0
30
Llibres i altres publicacions
500,00

2
2
0
40
Material d’informàtica
1.000,00

2
2
1
 
Subministraments
3.347,14

2
2
1
00
Energia elèctrica
2.455,60

2
2
1
10
Aigua
26,93

2
2
1
30
Carburants per a calefacció
504,61

2
2
1
60
Productes farmacèutics i sanitaris
60,00

2
2
1
80
Productes de neteja
150,00

2
2
1
90
Altres subministraments
150,00

2
2
2
 
Comunicacions
3.800,00

2
2
2
00
Serveis telefònics
3.500,00

2
2
2
10
Serveis postals i telegràfics
300,00

2
2
3
 
Transport
300,00

2
2
3
10
Missatgers
300,00

2
2
4
 
Primes d’assegurances
1.384,17

2
2
4
00
Primes d’assegurances. Responsabilitat civil
1.384,17

2
2
6
 
Altres serveis
1.650,00

2
2
6
10
Atencions protocol.làries i de representació
1.000,00

2
2
6
21
Traduccions i correccions
350,00

2
2
6
60
Reunions, conferències i cursets
300,00

2
2
7
 
Treballs realitzats per altres empreses

344.657,13

2
2
7
00
Treb. realitz. per empreses de neteja i sanejament
4.507,76

2
2
7
10
Treb. realitz. per empreses de seguretat
449,37

2
2
7
30
Treb. realitz.per empreses. Processament de dades
4.100,00

2
2
7
40
Treb. realitz. per empr. Impressions i publicacions
2.100,00

2
2
7
60
Treb. realitz. per empr. Estudis i treballs tècnics
333.500,00

2
3
 
 
Indemnitzacions per serveis
6.000,00

2
3
0
 
Reemborsament de dietes
4.000,00

2
3
0
30
Reemborsament de dietes altre personal
4.000,00

2
3
1
 
Locomoció
2.000,00

2
3
1
00
Locomoció i desplaçament de personal
2.000,00

3
 
 
 
Despeses financeres
150,00

3
4
 
 
De dipòsits, fiances i altres
150,00

3
4
9
 
Altres despeses financeres
150,00

3
4
9
00
Altres despeses financeres
50,00

3
4
9
10
Comissions serveis bancaris
100,00

4
 
 
 
Transferències corrents
2.400,00

4
9
 
 
A l’exterior
2.400,00

4
9

2
 
A l’exterior
2.400,00

4
9
2
00
A l’exterior
2.400,00

6
 
 
 
Inversions reals
17.500,00

6
0
 
 
Inversions noves
500,00

6
0
8
 
Altre immobilitzat material
500,00

6
0
8
10
Equipament cultural
500,00

6
1
 
 
Inversions de reposició
16.000,00

6
1
5
 
Mobiliari i estris

1.000,00

6
1
5
00
Reposició i millora de mobiliari
500,00

6
1
5
20
Reposició per a processos d’impressió
500,00

6
1
6
 
Equipaments per a processos d’informació
15.000,00

6
1
6
10
Reposició i millora d’equipaments informàtics
15.000,00

6
4
 
 
Immobilitzat immaterial
1.000,00

6
4
0
 
Immobilitzat immaterial
1.000,00

6
4
0
50
Aplicacions informàtiques
1.000,00

 
 
 
 
Total pressupost de despeses

837.557,26

 
Pressupost d’ingressos (euros)

4
 
 
 
Transferències corrents
748.061,55

4
0
 
 
Del Consell General
748.061,55

4
0
0
 
Del Consell General

748.061,55

4
0
0
00
Del Consell General
748.061,55

5
 
 
 
Ingressos patrimonials
0,00

5
2
 
 
Interessos de dipòsits i comptes bancàris
0,00

5
2
0
 
Interessos de comptes bancàris
0,00

5
2
0
00
De comptes corrents
0,00

7
 
 
 
Transferències de Capital
17.500,00

7
0
 
 
Del Consell General
17.500,00

7
0
0
 
Del Consell General
17.500,00

7
0
0
00
Del Consell General
17.500,00

8
 
 
 
Actius Financers
71.995,71

8
7
 
 
Romanents de Tresoreria
71.995,71

8
7
0
 
Romanents de Tresoreria
71.995,71

8
7
0
00
Romanents de Tresoreria
71.995,71

 
 
 
 
Total pressupost d’ingressos
837.557,26

 
Pressupost de l’Agència de Protecció de Dades pel 2016
Pressupost de despeses (euros)

1
Despeses de personal
285.229,93

10
Despeses de remuneració
162.369,73

100
Despeses de remuneració
162.369,73

100.00
Despeses de gratificació
162.369,73

12
Personal contractual
78.939,38

120
Remun. bàsiq. i altres rem. pers. Contract.
78.939,38

120.00
Sou base personal contractual
78.939,38

16
Quot. prest. i desp. socials a càrrec de l’empleador
43.920,82

160
Quotes seguretat social
36.120,82

160.00
Quotes seguretat social, despeses de remuneració
24.297,61

160.30
Quotes seguretat social, personal contractual
11.823,21

163
Despeses socials del personal

7.800,00

163.10
Altres prestacions al personal. Beneficis socials
7.800,00

2
Consum de béns corrents i serveis
111.305,00

20
Lloguers
462,00

202
Lloguer edificis i altres construccions
462,00

202.00
Lloguer edificis i altres construccions
462,00

21
Reparació, manteniment i conservació
7.018,00

213
Repar. i conservació maquinària, instal. i equip.
3.000,00

213.00
Repar. i conservació. Maquinària, instal. i equip.
3.000,00

216
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
4.000,00

216.00
Reparació i conservació d’equipaments informàtics
4.000,00

217
Reparació i conservació béns destinats a utilitz.
18,00

217.00
Reparació i conservació béns destinats a utilitz.
18,00

22
Material, subministraments i altres
103.325,00

220
Material d’oficina
4.350,00

220.00
Material d’oficina ordinari
1.500,00

220.01
Impressió de documents
500,00

220.10
Petit mobiliari i estris
500,00

220.20
Premsa i revistes
850,00

220.30
Llibres i altres publicacions
500,00

220.40
Material d’informàtica
500,00

221
Subministraments
2.295,00

221.00
Energia elèctrica
900,00

221.10
Aigua
25,00

221.20
Carburants per a locomoció
270,00

221.30
Carburants per a calefacció
200,00

221.50
Productes alimentaris
500,00

221.60
Productes farmacèutics i sanitaris
100,00

221.80
Productes de neteja
200,00

221.90
Altres subministraments
100,00

222
Comunicacions
3.050,00

222.00
Serveis telefònics
3.000,00

222.10
Serveis postals i telegràfics
50,00

223
Transport
500,00

223.10
Missatgers
500,00

224
Primes d’assegurances
2.850,00

224.00
Primes d’assegurances. Responsabilitat civil
2.500,00

224.20
Primes d’assegurances. Vehicles i ginys
350,00

225
Tributs
80,00

225.20
Tributs estatals
80,00

226
Altres serveis
25.900,00

226.10
Atencions protocol·làries i de representació
3.000,00

226.21
Traduccions i correccions
2.000,00

226.60
Reunions, conferències i cursets
10.900,00

226.70
Publicitat i propaganda
10.000,00

227
Treballs realitzats per altres empreses
64.300,00

227.00
Treb. realitz. per empreses de neteja i sanejament
1.600,00

227.10
Treb. realitz. per empreses de seguretat
200,00

227.30
Treb. realitz. per empreses. Processament de dades
15.000,00

227.40
Treb. realitz. per empr. Impressions i publicacions
3.500,00

227.60
Treb. realitz.per empr. Estudis i treballs tècnics
14.000,00

227.70
Treballs realitzats per assessoraments jurídics
29.000,00

227.90
Altres treballs a l’exterior
1.000,00

23
Indemnitzacions per serveis
500,00

231
Locomoció
500,00

231.00
Locomoció i desplaçament de personal
500,00

3
Despeses financeres
250,00

34
De dipòsits, fiances i altres
250,00

349
Altres despeses financeres
250,00

349.00
Altres despeses financeres
250,00

4
Transferències corrents
700,00

49
A l’exterior
700,00

492
A l’exterior
700,00

492.00
A l’exterior
700,00

6
Inversions reals
4.000,00

60
Inversions noves
4.000,00

603
Maquinària, instal.lacions i equipaments
500,00

603.20
Instal.lacions elèctriques
500,00

605
Mobiliari i estris
500,00

605.10
Equipaments d’oficina
500,00

606
Equipaments per a processos d’informació
3.000,00

606.10
Equipaments per a processos d’informació
3.000,00

 
Total pressupost despeses 2016
401.484,93

 
Pressupost d’ingressos (euros)

4
Transferències corrents
247.484,93

40
Del Consell General
247.484,93

400
Del Consell General
247.484,93

4000
Del Consell General
247.484,93

7
Transferències de capital
4.000,00

70
Del Consell General
4.000,00

700
Del Consell General
4.000,00

7000
Del Consell General
4.000,00

8
Actius Financers
150.000,00

80
Romanents de Tresoreria
150.000,00

870
Romanents de Tresoreria
150.000,00

8700
Romanents de Tresoreria
150.000,00

 
Total pressupost ingressos
401.484,93